Van ziekenhuis naar opleidingscentrum

Van ziekenhuis naar opleidingscentrum

Samen met een binnenhuisarchitect ontwikkelde Curio pilotproject ‘De proeftuin’, met Alvero als partner voor de juiste meubelen. In deze blog beschrijt Alvero de klantcase.

Veranderingen in het onderwijs worden van alle kanten ingegeven. De manier waarop we werken is onder invloed van Corona drastisch veranderd, terwijl van binnenuit blended learing aan een opmars bezig is. De cruciale vraag is of een school, de ruimtes en hun indeling nog passen dit nieuwe onderwijs.

Van ziekenhuis naar opleidingscentrum

Buiten staan we ademloos te kijken naar het prachtige gebouw waarin een aantal Curio opleidingen onderdak vinden. Een monumentaal pand aan de Wilhelminasingel in Breda, tegeno-ver de Koepelgevangenis, dat eerder dienst deed als Ignatius Ziekenhuis. Het ziekenhuis begon in 1922 met 225 bedden, operatiekamers, een röntgen-kamer, laboratorium en kraamafdeling. De zusters hadden een eigen kapel en er was een wasserij, een bakkerij en een grote moestuin bij het gebouw. Na de bouw van een nieuw ziekenhuis werd het complex in gebruik genomen door ROC-opleiding het Florijn College. Inmiddels huist Curio in het gebouw met diverse opleidingen economie en ondernemen.

En van callcenter naar leslokaal naar projectruimte

Om studenten maximaal te motiveren, merkt Curio dat er steeds meer maatwerk nodig is. In een hybride leeromgeving kunnen studenten enerzijds meer de regie in hun onderwijs pakken en anderzijds projectmatiger werken. Samen met medestudenten en bedrijven. Vaak met kleine groepen even overleggen. Of zelfs met meerdere groepen in een ruimte. Hybride onderwijs én blended learing dus. De ene keer op school aan de slag en de andere keer op afstand samenwerken vanuit verschillende plekken binnen en buiten het gebouw. Tijd om het gebouw beter geschikt te maken voor het onderwijs van de toekomst.

Benieuwd naar de hele klantcase? Lees hier verder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Alvero Kantoormeubelverhuur

Naar het overzicht

Terug naar boven