Hoe denken medewerkers en IT-afdelingen over hybride werken?

Hoe denken medewerkers en IT-afdelingen over hybride werken?

Ontdek hoe 3008 IT-besluitvormers en eindgebruikers denken over werken op afstand, cyberbeveiliging en meer. In 'Blik op hybride werken: de impact op  medewerkers en IT-teams' lees je er alles over.

Walnut Unlimited heeft een onderzoek uitgevoerd namens Canon Europa. In totaal namen 3.008 IT-besluitvormers en -eindgebruikers deel aan een online enquête. Download de Whitepaper hier.

Medewerkers

Medewerkers vormen de frontlinie van een organisatie en kunnen worden gezien als een barometer voor verandering. Onderzoek biedt de meest nauwkeurige manier om inzicht te krijgen in hun ervaringen en hoe succesvol organisaties zijn in het zich aanpassen aan de veranderde situatie. Praktisch van de ene op de andere dag moesten medewerkers fulltime vanuit huis gaan werken, vaak zonder de apparatuur die ze daarvoor nodig hadden. Tegelijkertijd bood thuiswerken hen meer vrijheid en de mogelijkheid om een betere balans tussen werk en privé te vinden. Het is begrijpelijk dat de medewerkers de afgelopen jaren gemengde ervaringen hebben gehad, waarbij in de media verslag werd uitgebracht over periodes van hoge productiviteit en positiviteit, gevolgd door burn-out.

De werkplek van vandaag

Marc Bory, Senior Director Planning, Marketing and Innovation Canon Europe & IRIS-CEO vertelt over het doel van het onderzoek: De wereld verandert sneller dan ooit. Elk jaar wordt het moeilijker om voorspellingen te doen over wat er komen gaat. Een gebeurtenis zoals bij Covid-19 waarbij de wereld zo ingrijpend verandert en in één keer een hele revolutie tot stand weet te brengen komt echter zelden voor. Nu de crisis over haar hoogtepunt is, wilden we meer te weten komen over de blijvende invloed die de pandemie heeft op de bedrijfswereld. We wilden de werkelijkheid achter de krantenkoppen kennen om te weten te komen hoe groot en blijvend hybride werken is, en hoe het echt is om een medewerker of IT-besluitvormer te zijn die met deze veranderingen te maken heeft.
De resultaten van ons onderzoek laten zien hoe groot die impact wel niet is geweest. Vóór de pandemie moesten medewerkers voor het uitvoeren van computertaken meestal op kantoor aanwezig zijn, en gaf slechts 15% van de Europese arbeidskrachten aan ooit op afstand te hebben gewerkt1. De helft van onze respondenten geeft aan dat hun organisatie nu hybride werkvormen gebruikt of in die richting beweegt. Slechts een derde zegt weer volledig te zullen terugkeren naar kantoor.
De hele Whitepaper 'Blik op hybride werken: de impact op medewerkers en IT-teams' is te downloaden op de website van Canon.
Hoe denken medewerkers en IT-afdelingen over hybride werken?
Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven