Hoe facilitymanagement de weg kan wijzen

Hoe facilitymanagement de weg kan wijzen

Nu de vraag naar meer transparantie en verantwoord ondernemen steeds luider klinkt, heeft de CRE-strategie zich snel moeten aanpassen om realistische en doeltreffende manieren om de juiste gegevens te produceren om aan die criteria te voldoen.

Niet verrassend dus dat, volgens McKinsey, 90% van de S&P 500-ondernemingen en 70% van de Russell 1000-bedrijven nu regelmatig ESGrapporten publiceren.

De nieuwe rol van Facility Management

In dit kader kunnen facilitymanagers, die vaak worden beschouwd als ‘reactieve brandbestrijders’, zich omvormen tot ‘proactieve risicobeperkers’ en een belangrijke bijdrage leveren aan CRE-strategische drijfveren die allemaal worden beïnvloed door ESG-factoren. Denk maar aan bedrijfswinst, kostenbeperking, digitalisering, klimaatneutraliteit, betrokkenheid van medewerkers en de toekomst van werk. Hoewel intussen zowat iedereen ruwweg weet wat ESG inhoudt, is niet altijd duidelijk wat daar nu precies de praktische gevolgen van zijn voor facilitymanagers. Die krijgen namelijk steeds vaker de vraag van collega’s uit de bedrijfsvastgoedsector om meteen betrouwbare gegevens over ESG-prestaties voor te leggen.

Download de volledige whitepaper hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven