EDGE Next en Sense by PHYSEE fuseren tot Next Sense

EDGE Next en Sense by PHYSEE fuseren tot Next Sense

De twee softwarebedrijven integreren datamining en machine learning in één platform dat eigenaren en huurders van commercieel vastgoed in staat stelt om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen.

Impact van vastgoed

Next Sense haalt gelijk na de fusie met EDGE Next kapitaal op om de missie van data gedreven verduurzaming van vastgoed te versnellen. EDGE Technologies, het moederbedrijf van EDGE Next, investeert in de missie samen met Timeless Investments, SHAPE Capital en Job Dura, aandeelhouders in PHYSEE. Afgelopen jaar werkten partijen vertrouwelijk aan één platform dat voor zowel investeerders als huurders de energieverspilling van de oneindige hoeveelheid vierkante meters kantoorruimte beter in kaart kan brengen én verminderen.

Het belang van deze fusie is volgens Ferdinand Grapperhaus, CEO van Next Sense, noodzakelijk. "In een verzadigde markt, verblindt door aanbiedingen van single-point oplossingen, brengt deze fusie niet alleen twee bedrijven en producten samen, maar verbindt het ook twee missies, netwerken en klantenkringen om gezamenlijke impact te vergroten. 2030 staat voor de deur, dus er is geen tijd meer te verspillen. Noch voor ons, noch voor onze klanten."

Net-zero

De net-zero doelstelling van de vastgoedindustrie is een van de complexere uitdagingen van de energietransitie. Mede daardoor heeft de Europese Unie duidelijk gemaakt dat real-time simulaties met digital building twins nodig zijn om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. Met de lancering van Next Sense volgen de partijen de Europese ingezette lijn. Zo zal het platform eigenaren helpen gegevens van gebouwen te verzamelen, vervolgens simulaties gebruiken om een duidelijke routekaart te creëren om deze 'paris proof' te maken en uiteindelijk het energieverbruik van elke vierkante meter te verminderen via op AI gebaseerde gebouwautomatisering.

Standaardisatie

Er is een dringende behoefte aan gestandaardiseerde oplossingen om de gebouwde omgeving CO2-uitstoot vrij te maken. Als de leidende aandeelhouder die deze fusie stuurt, gelooft Coen van Oostrom, oprichter en CEO van Edge, dat Next Sense klaar is om een duurzame transformatie van commercieel vastgoed te stimuleren: "De wereldmarkt heeft dringend behoefte aan een uniforme en gestandaardiseerde aanpak voor het realiseren van net-zero vastgoed. Next Sense is klaar om aan deze cruciale behoefte te voldoen. Ik ben ervan overtuigd dat alle betrokkenen bij Edge dit softwareplatform met veel enthousiasme zullen verwelkomen, aangezien het ons allen zal helpen met de gigantische uitdaging waar we voor staan."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven