Samen duurzaam en sociaal innoveren

Samen duurzaam en sociaal innoveren

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wil nieuwe connecties bevorderen in onderzoek, onderwijs en maatschappelijke invloed. Canon ondersteunt de RUG met een brede dienstverlening.

“Canon helpt ons richting de toekomst door te innoveren op het gebied van documentmanagement-oplossingen in de breedste zin van het woord.” - Albèrt Staphorst, Contractmanager bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Innovatie als speerpunt

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), opgericht in 1614, is een internationaal georiënteerde universiteit geworteld in Groningen, de City of Talent. Er studeren ruim 37.000 studenten en werken 8.000 medewerkers. De RUG verbindt onderwijs en onderzoek met duurzame en economische processen in de samenleving. Dit komt samen in haar drie speerpunten: Energie, Healthy Ageing en Duurzame Samenleving. Innovatie, een open blik en vooral betrokkenheid bij en voor de samenleving staan centraal in het strategische plan voor 2021-2026 van de Rijksuniversiteit Groningen. Die elementen zijn de sleutel voor de toekomst van de Universiteit.

De titel van de strategie is ‘Making Connections’ in een steeds dynamischer en complexer wordende wereld. De Rijksuniversiteit Groningen wil dit doen door bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe connecties te bevorderen; in onderzoek, onderwijs en maatschappelijke invloed. Innovatie is hierbij essentieel. Canon ondersteunt de RUG als partner om dit streven te bewerkstelligen.

Partnership met Canon

De RUG heeft middels een aanbesteding voor Canon gekozen als partner in grafische dienstverlening voor repro en drukwerk, post en digitale postverwerking. Daarnaast beheert Canon ook de decentrale printomgeving van de klant. Doordat Canon de aansturing en producties van de RUG-processen via een hub bij de Hanzehogeschool uitvoert, is een duurzame en efficiënte workflow behaald. Deze hub is ook voorzien van een adviesdesk die altijd te bereiken is. Ook ontzorgt Canon de RUG door de implementatie van de cloud gebaseerde oplossing uniFLOW Online t.b.v. het opwaarderen van studententegoeden, het beheren van de bankfunctie, en de afdracht aan UvO (Uitgeversorganisatie voor Onderwijslicenties).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal

In de dienstverlening van Canon staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Niet alleen het reduceren van de CO2-uitstoot is belangrijk, de sociale verantwoordelijkheid is ook een belangrijk speerpunt. Zo werkt Canon samen met sociaal werkbedrijf iederz, dat voorziet in de fleetoperators die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de printapparatuur. Daarnaast werkt Canon voor de verzending van post en pakketten samen met Cycloon. Cycloon is de groene en sociale bezorgexpert van Nederland.

Lees hier alles over de samenwerking.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven