31 maart 2021: Webinar over werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving

31 maart 2021: Webinar over werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving

In de zoektocht naar het ontwerp van een gezonde werkomgeving is ‘Embodied Carbon’ een blinde vlek. Daarom organiseren Interface en Smart WorkPlace de webinar ‘Werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving’.

Een omgeving zonder natuurlijke elementen kan een negatief effect hebben op de gezondheid, de productiviteit en het welzijn. Dit is vooral van belang in kantoorgebouwen van bedrijven. Een zwakke gezondheid en een verminderd welzijn kunnen leiden tot slechte prestaties, een lage productiviteit, werkverzuim en verhoogde kosten. In de zoektocht naar het ontwerp van een gezonde werkomgeving is ‘Embodied Carbon’ – de C02-reis van producten en (bouw)materialen waar gebouwen mee worden gebouwd en ingericht – de blinde vlek. Om dit hiaat op te vullen organiseren Interface en Smart WorkPlace op 31 maart de webinar ‘Werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving – Voor de verbetering van ons welzijn en de planeet’. Tijdens dit webinar zijn er bijdragen van Lieke Willems, Janneke Leenaars en Daan Bruggink.

Human Centred Design door Lieke Willems

Hoe kan een ruimte bijdragen aan het welzijn van mensen? Opdat mensen meer op hun gemak zijn en zich veiliger voelen. In dat geval wordt hun creativiteit en gedrag positief beïnvloed.

Hierover praat Lieke Willems tijdens haar presentatie en daarbij stelt zij de mens centraal. Deze benadering heet Human Centred Design.

Waarom is deze benadering financieel aantrekkelijk? En hoe kun je deze benadering succesvol verwezenlijken? Het welzijn van de medewerker kan op verschillende manieren worden verbeterd. In haar presentatie vertelt Lieke over de positieve effecten van Biophilic design en het creëren van gemeenschappen. Welzijn was voor Covid al een van de meest relevante onderwerpen binnen het interieurontwerp, maar nu eens te  meer.

Lieke Willems is werkzaam als Concept Designer bij Interface en informeert en inspireert klanten. Als architect is Lieke altijd bezig met de invloed van een ruimte op het gebruik en beleving van de mens.

Jouw ruimtes en C02-doelen – aandacht voor een belangrijke blinde vlek door Janneke Leenaars

In haar presentatie laat Janneke Leenaars het licht schijnen op de blinde vlek van ‘Embodied Carbon’, de C02-reis van producten en (bouw)materialen waar gebouwen mee worden gebouwd en ingericht. En hoe de transitie naar het gebruiken van C02 neutrale producten en producten en materialen met C02-opslag van belang is voor het behalen van het Parijsakkoord om de opwarming van de aarde te maximeren tot goed onder de 2 °C.

Janneke neemt jullie kort mee op de duurzaamheidsreis van Interface, waarbij de meest recente doorbraak-innovatie en grote mijlpaal in de missie van Interface om de opwarming van de aarde te keren, aan bod komt. Janneke maakt het concreet en laat jullie zien hoe CO2 geen vijand meer is voor Interface, maar een bouwsteen voor producten. Het resultaat zijn producten waarmee de klant geholpen wordt bij het behalen van zijn C02 doelen.

Janneke Leenaars is Duurzaamheidsmanager Noord Europa bij Interface, wereldwijd beursgenoteerd vloerenfabrikant in tapijt, rubber en LVT.

Biobased en biofilische architectuur door Daan Bruggink

‘Van een bos wordt niemand gestrest,’ is een quote van architect Daan Bruggink. Hij ontwerpt en bouwt gebouwen geïnspireerd op de natuur. In zijn presentatie vertelt Daan over de grote voordelen van natuurlijke en biobased materialen voor onze gebouwen. Daan legt uit hoe we met houtbouw het milieu kunnen redden en dat die natuurlijke manier van bouwen steeds betaalbaarder wordt.

Daan neemt ons mee hoe een natuurgeïnspireerd gebouw een werkomgeving creëert waar wij ons allen beter voelen. Deze biofilische gebouwen brengen grote positieve gezondheidseffecten met zich mee, waardoor ons welzijn, onze concentratie en onze productie stijgt en ons ziekteverzuim met tientallen procenten af kan nemen. 

Daan Bruggink is architect en oprichter van ORGA architect

 

Inschrijven voor het webinar kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

woensdag 31 maart 2021permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven