Minder meters, meer muren

Minder meters, meer muren

Omdat veel medewerkers ook na de coronacrisis zullen blijven thuiswerken, wordt 40 procent van de kantoorruimte overbodig. Dat stelde Silvia de Haan van Smart WorkPlace partner Solved 8 oktober in een interview met BNR.

“Thuiswerken bevalt goed”, zegt Silvia de Haan, workplace consultant bij Solved. “Hoewel we zien dat mensen minder tevreden zijn nu het wat langer duurt, blijkt uit ons onderzoek dat thuiswerken echt een blijvertje is.”

Hybride kantoren

De Haan denkt dat we een hybride kantoor gaan krijgen, al verschilt dat wel per bedrijf. “Het ene bedrijf zal meer thuis kunnen werken dan het andere. Maar het merendeel zal kiezen voor een hybride vorm.” Dat betekent dat het kantoor echt een andere functie gaat krijgen. “Mensen willen graag naar kantoor om collega's te ontmoeten. Daar staat tegenover dat mensen graag thuiswerken omdat het daar rustiger is. Dat laat ook zien dat de huidige kantooromgeving niet werkt.”

Het kantoor zal dus kleiner worden, hoewel er ook groepen zijn die thuiswerken lastig vinden. “Je ziet dat jongeren het vaak thuis nog wat minder goed voor elkaar hebben en dus liever op kantoor werken.” Maar het zijn volgens De Haan niet alleen de jongeren die niet thuis willen werken. “Oude mensen zitten vastgeroest aan kantoor.” In de leeftijdsgroep daartussen is men dus het meest tevreden over thuiswerken.

Luister hier naar het interview van Silvia de Haan met BNR

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven