Themadossier: Smart Buildings SWP.

Humanscale partner Smart WorkPlace

Humanscale partner Smart WorkPlace

De integratie van technologie en de personalisatie van de werkomgeving zal voor een duurzame werknemer/ werkgever relatie zorgen. Daarom blijft dit de focus van Humanscale, sinds begin 2019 partner van Smart WorkPlace.

Plyscrapers hebben de toekomst

Hout kan cement gaan vervangen bij hoge gebouwen. Dat stelt het World Economic Forum. Dit betekent een forse duurzaamheidswinst, want waar cement verantwoordelijk is voor 7% van de CO2-uitstoot, neemt hout juist CO2 op.

Van profit naar purpose

Van profit naar purpose

Tegen welke obstakels lopen organisaties aan bij de transitie van profit naar purpose. Dat bracht het Nationaal Onderzoek Purpose in Organisaties in kaart.

The Olympic Amsterdam blaast triptiek Jan Wils nieuw leven in

Het Olympisch Stadion in Amsterdam en de twee voormalige Citroëngebouwen uit 1931 en 1962 vormen een bijzondere triptiek, waarbij innovatie, business, sport, mobiliteit en kunst hand in hand gaan.

Zelfrijdende auto kan gedrag van voetgangers voorspellen

De zelfrijdende auto kan in de toekomst mogelijk een grote rol gaan spelen bij zakelijke mobiliteit. De TU Delft heeft daarin een belangrijke stap gezet door met een systeem te komen dat gedrag van voetgangers kan voorspellen.

Noord-Nederland voorloper met waterstof bij mobiliteit

Noord-Nederland voorloper met waterstof bij mobiliteit

Waterstof wordt steeds meer een alternatief, ook bij de zakelijke mobiliteit. Noord-Nederland loopt daarbij voorop. Zo gaan in december 2020 20 waterstofbussen rijden en komt er in Groningen een waterstoftankstation.

Spacewell nieuwe partner Smart WorkPlace

Gebouwen en werkplekken moeten slimmer en flexibeler worden. Dat zegt Rob Van Gemert, Manager New Business Benelux bij Spacewell, de nieuwe partner van Smart WorkPlace. Hij licht toe hoe technologie hieraan kan bijdragen.

Terug naar boven