ISS neemt 1000 vluchtelingen in dienst

ISS neemt 1000 vluchtelingen in dienst

ISS kondigt op Wereldvluchtelingendag aan dat het 1.000 vluchtelingen in dienst zal nemen voor zijn Europese activiteiten. Deze vluchtelingen zullen kunnen werken in het gebied van workplace experience en facility management.

Deze aankondiging vond plaats tijdens de Tent Partnership for Refugee's European Business Summit in Parijs.

Belangrijkste commitment ooit

Europa kampt met de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, waaronder 5 miljoen vluchtelingen, voornamelijk vrouwen, uit Oekraïne. Tegen deze sombere achtergrond heeft ISS toegezegd de komende drie jaar 1.000 vluchtelingen, waaronder Oekraïense vrouwen, aan te nemen in alle Europese landen waar het gevestigd, waaronder Nederland.

ISS sluit zich aan bij tientallen grote werkgevers en enkele van de bekendste merken in Europa, waaronder Amazon, Marriott International en Microsoft, en heeft toegezegd de komende drie jaar banen en opleidingen te bieden aan meer dan 250.000 vluchtelingen in heel Europa. Bij elkaar opgeteld vormt dit de belangrijkste reeks toezeggingen die bedrijven ooit hebben gedaan om de economische integratie van vluchtelingen te bevorderen.

"Elke actie telt. Elk individu, elk bedrijf en elke organisatie kan een verschil maken. Echter, met de ernstige humanitaire crises waarmee we worden geconfronteerd, moeten we collectief onze sociale inspanningen versnellen om blijvende verandering te creëren ten gunste van mensen en de samenleving." - Jacob Aarup-Andersen, Group CEO van ISS A/S

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven