Aeres Hogeschool Almere een van de winnaars Circular Awards

Aeres Hogeschool Almere een van de winnaars Circular Awards

De Aeres Hogeschool in Almere is een van de winnaars van de Circular Awards 2022. Bij dit project deed Smart WorkPlace partner HEVO het projectmanagement.  

De winnaars van de Circular Awards, een initiatief van het Versnellingshuis in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, werden op maandag 7 februari bekend gemaakt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie bij de aftrap van de zevende Week van de Circulaire Economie. De Aeres Hogeschool in Almere won de Circular Award Public 2022. De Circular Award Business Large 2022 is gewonnen door Janssen de Jong Bouw met het project ModuFair en de Circular Award Business Small 2022 ging naar circulair fietsenmerk Roetz. Zij zijn de meest innovatieve bedrijven en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Daarnaast ontvingen Menno Rubbens, Sandra Nap en Bram Peters de erkenning ‘Circular Hero 2022’ voor hun inzet als aanjager. 

Bij de Aeres Hogeschool gaf de jury aan de voorbeeldfunctie van dit nieuwe gebouw voor haar studenten te waarderen. Juryvoorzitter Jacqueline Cramer, strategisch adviseur Utrecht Sustainability Institute: “De toekomstige generatie is van belang in de shift naar een circulaire economie. Aeres Hogeschool laat dit terugkomen in een omgeving die gezond is en impact heeft op de prestaties van studenten.”

Willem Adriaanssen, partner bij HEVO, laat weten ongelooflijk trots te zijn op het prijswinnende project: “Aeres Hogeschool had een heel hoge ambitie met haar nieuwbouw op het Floriade-terrein en zocht een partij die haar kon begeleiden om die droom te realiseren. Een droom die verder ging dan het reeds bekende. Om echt stappen te zetten in het realiseren van een integraal duurzaam energie­neutraal en circulair gebouw, dat vergt van een adviseur en projectmanager om ook echt te stretchen. Om te innoveren en te blijven onderzoeken. Om de reisleider te zijn op een gezamenlijke ontdekkingsreis. Hoe gaaf is dat?!”

Jury

De jury van de Circular Awards bestond naast juryvoorzitter uit Antoine Heideveld (Versnellingshuis), Marieke Spijkerbroek (ministerie van IenW), Glimina Chakor (VNG/Wethouder Gemeente Groningen), Jan van Ginkel (provincie Zuid-Holland/IPO), Meindert Smallenbroek (UvW) en Karin van IJsselmuide (NEVI).

In Smart WorkPlace magazine 7 stond een artikel over de Aeres Hogeschool in Almere. U kunt het hier lezen, vanaf pagina 68. Fotocredit: BDG Architecten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven