Duurzaam beleid bij de gemeente Dronten

Duurzaam beleid bij de gemeente Dronten

Dat de gemeente Dronten hoge ambities heeft voor haar klimaat- en duurzaamheidsbeleid is duidelijk. Samen met Breedweer zetten ze ook stappen naar duurzaam beleid als het gaat om Human Capital.

Els werkt al tien jaar bij gemeente Dronten. ‘Hiervoor heb ik 25 jaar in de schoonmaak gewerkt, onder meer als projectleider op een groot bungalowpark. Ik heb wel kennis van schoonmaken, maar dat is al wel even terug. Mijn functie werd eerder bode genoemd, maar nu zijn we veel meer op ICT gericht. Zo ben ik bijvoorbeeld aanwezig bij vergaderingen en de uitlevering van laptops en telefoons.’

Prettige werkomgeving

De helft van de grote parkeerplaats achter het gemeentehuis in Dronten is voorzien van een overkapping bedekt met zonnepanelen. En het regenwater dat op het dak valt van het twee jaar geleden volledig gerenoveerde gemeentehuis wordt opgeslagen en gebruikt om het toilet door te spoelen. Els Abma, facilitair medewerker bij de gemeente is zeer te spreken over haar werkomgeving. "En ook over de schoonmaak en de medewerkers van Breedweer", aldus Els.

Toppers

De directe collega van Els is verantwoordelijk voor de schoonmaak. "Maar als hij afwezig is, neem ik het van hem over,’ aldus Els. ‘We zijn heel tevreden met Breedweer. Het contact verloopt prima, zowel met ambulant objectleider Wilma als de medewerkers die de schoonmaak verzorgen. Als er wat is, stuur ik een appje of berichtje. En ook als er extra schoonmaak nodig is, wordt dat direct geregeld. Het zijn echt toppers."

De missie van Breedweer is mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam ontwikkelen richting arbeid. Daar kan Els zich helemaal in vinden. "Wij werken ook veel met mensen uit kwetsbare doelgroepen. Zo wordt de post opgehaald door Impact, een maatschappelijke werkgever in de regio en ook in ons restaurant werken medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Dronten is daar ook echt mee bezig. Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt."

Een geweldige samenwerking

Graag wil Els nog wat toevoegen over de collega’s van Breedweer. "Neriman bakt altijd de lekkerste dingen thuis. En dan komt ze altijd even langs met een blad met lekkernijen zoals pizza en koekjes. Het is echt een lieverd, net als alle andere dames. Er is wederzijds respect tussen de medewerkers van de gemeente en de medewerkers van Breedweer. Het is een samenwerking om u tegen te zeggen."

Meer weten? Lees hier het hele artikel.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven