Wat is een FMIS?

Wat is een FMIS?

Facilitair Management Informatie Systeem, is een systeem dat gebruikt wordt om processen in organisaties bij te houden en te verbeteren.

Voor sommigen is de meerwaarde van een FMIS meer dan duidelijk. Anderen hebben bij een verandering iets meer nodig om meerwaarde in te zien.

Waarom een FMIS?

Een FMIS, Facilitair Management Informatie Systeem, is een systeem wat gebruikt wordt om processen in organisaties bij te houden en te verbeteren. Het FMIS van School Facility is ontworpen om onderwijsinstellingen te ondersteunen en de kwaliteit van de facilitaire processen te verbeteren. Een FMIS investeert daarnaast in het verbeterpotentieel van uw organisatie. Het systeem wordt aangeboden als SAAS, software as a service, waardoor u toegang tot de software krijgt via de webbrowser, op elk gewenst apparaat.

Return on investment

Het inzicht in de ROI van het FMIS is niet alleen handig voor het aanvragen van budget, maar ook om de doelstellingen te bepalen en de reden voor de aanschaf concreet te beschrijven. Zo kan de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd worden door middel van het instellen van onderhoudsprogramma’s en geautomatiseerde meldingen, die de juiste persoon tijdig signalen geeft van de te ondernemen actie of aflopende contracten. Het FMIS biedt ook rapportagetools die handig zijn bij het analyseren van eventuele knelpunten. Daarnaast worden alle documenten gecentraliseerd in het FMIS waardoor het minder tijd kost om het juiste document op te vragen of te zoeken. De ROI die weergeeft wat de besparing is, is de tijd. Taken worden efficiënter uitgevoerd en er kan bespaard worden op onderhoud door het sturen op preventieve taken.

Een FMIS kan uw organisatie ondersteunen bij het verbeteren de facilitaire processen. Het systeem helpt u door tijd te besparen aan onnodige taken, het verbeteren van de klanttevredenheid door o.a. tijdig signalen te delen, efficiëntere communicatie, centralisatie van documenten en helpt bij het verbeteren van de medewerkerstevredenheid door de werkplekken zo efficiënt mogelijk in te richten. Met deze ROI kunt u aangeven wat de investering van een FMIS waard is voor uw organisatie.

Benieuwd naar meer informatie over FMIS? Lees verder op de website van Young Group

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven