Marc Hopman

Marc Hopman

Experts SWP.

Functie:Directeur
Organisatie:Turner & Townsend
Telefoon:06-82983081

E-mailadres:
Website:

Marc Hopman studeerde Vastgoedontwikkeling aan de Hogeschool van Arnhem, maar ook Elektrotechniek met specialisatie Energietechnologie aan de Hogeschool van Alkmaar. Hij is lid van de RICS. Daarnaast heeft hij diverse cursussen gevolgd op het gebied van Projectmanagement en Adviesvaardigheden. En heeft hij diverse management- en adviesopleidingen gevolgd. Hij heeft een brede kennis van de revitalisering van vastgoed. Hij is gespecialiseerd in het proces om vastgoed duurzamer, gezonder en slimmer te maken.

In eerdere functies was Marc projectmanager en adviseur. Hij begeleidde diverse duurzaamheidsprojecten en liet de markt kennismaken met innovatieve energieprestatiecontracten (ESCo-contractsoorten) die het opheffen van de split incentive ondersteunen. Het door hem opgestelde energieprestatiecontract is opgenomen in het menu prestatiecontracten van: platformduurzamehuisvesting.

Dit contract is de standaard geworden voor innovatieve prestatiegerichte onderhoudscontracten met een energieprestatie- en de ESCo-contractvormen.

Bij Turner & Townsend is hij als Directeur Publiek Vastgoed verantwoordelijk voor de publieke sector en is hij tevens als programmadirecteur verantwoordelijk voor Net zero-programma in de Benelux. Daarnaast werk hij ook in projecten.  Voor de TU Delft is hij verantwoordelijk voor de afdeling Business Support die verantwoordelijk voor is voor de ondersteuning en advisering van de vastgoedafdeling op het gebied van kostenmanagement, planning en risicomanagement.

Social Media

Linkedin   

Naar het overzicht

Terug naar boven