Marc van der Heijden

Marc van der Heijden

Experts SWP.

Functie:Directeur
Organisatie:TRIBOO
Telefoon:(+31) 06 537 90 330

E-mailadres:
Website:

Ruim 19 jaar heb ik met veel plezier disruptieve innovaties, verdienmodellen en organisatievormen  geïntroduceerd in de logistieke markt en bouw sector. Het is mijn passie om complexe puzzels eenvoudig te maken. Ik word gedreven door de positieve energie van mensen die kansen zien en verantwoordelijkheid nemen. Dit levert meer waarde en rendement op voor organisaties die willen excelleren. Mijn motto: kan niet bestaat niet! Vanuit die houding faciliteer ik mensen en breng ze in beweging. Van denken naar gewoon doen!

Bij de oprichting van TRIBOO wilde ik een substantiële bijdrage leveren aan de oplossing van een groot maatschappelijk probleem. Hoe het huidige lineaire systeem omgaat met mensen, grondstoffen en onze wereld. De verspilling en gevolgen die daar uit voortvloeien zijn catastrofaal voor de mensheid en hiervoor formuleerde ik de volgende visie:  

‘In de stad van de toekomst zijn grondstoffen in overvloed’

“Als ik naar de samenleving van de toekomst kijk, zie ik een stad zonder afval, waar al onze grondstoffen ter plekke zijn opgeslagen. Het welzijn van de mens staat centraal en alles draait om het behouden van waarde. Het is een plek waar gelukkige inwoners door middel van circulaire technieken bouwen aan hun dromen. Oude lineaire modellen als formule om snel geld te verdienen aan twijfelachtige materialen en gezondheid van mensen, gelden niet meer. De tijd van grondstoffen toewijzen aan een selecte groep, en de maatschappij voor de kosten op laten draaien is voorbij. In de stad van de toekomst zijn grondstoffen in overvloed. Ze zitten verankerd in de binnen- en buitenkant van onze gebouwen en zijn toegankelijk voor iedereen. Een afschreven voorwerp vormt de grondstof voor een nieuw product, zonder dat we onze aardbol en de bewoners schade berokkenen. De wegwerpmaatschappij is verleden tijd. In onze toekomstige samenleving voelen mensen zich meer met elkaar verbonden en hebben ze vertrouwen in de maatschappij. Bovendien ervaren ze dat ze zelf kunnen bijdragen. In de stad van de toekomst is de circulaire economie helemaal ingeburgerd.”

TRIBOO is de circulaire supply chain. Zij verandert ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcyling technieken in ‘waardevolle’ circulaire kantoorinrichting.. Het kantoor verandert in een grondstoffenbank. Gezonde waardevolle materialen worden tijdelijk opgeslagen in circulaire producten van top kwaliteit met minimale CO2 emissie.

Samen dragen we verantwoordelijkheid voor onze grondstoffen. Als de producten esthetisch of functioneel niet langer gewenst zijn maken wij van dezelfde grondstof weer een ander circulair product. Bureaubladen worden keukens, scheidingsstations worden tafels of lampen worden wandpanelen die keer op keer opnieuw  gebruikt kunnen worden. We gooien niets meer weg!

Social Media

Linkedin   Instagram   

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven