Uitdagingen, fundamentele vragen en nieuwe initiatieven

Uitdagingen, fundamentele vragen en nieuwe initiatieven

ISS heeft tijdens en na de coronacrisis zowel te maken met uitdagingen voor hun klanten en hun medewerkers als met uitdagingen voor de eigen interne medewerkers. In Smart WorkPlace 6 vertelt Seth Halkes erover.

In het artikel vertelt Halkes hoe aan het begin de eerste uitdaging de gezondheid van de medewerkers was en hoe daarna het accent kwam te liggen op de maatregelen die je als organisatie nog meer moest nemen ter bescherming en voorkoming van verdere verspreiding. Toen vervolgens het besef groter werd dat de coronacrisis een serieuze impact ging hebben op de bedrijfsvoering, kwam ook de vraag wat dat betekende voor de liquiditeit van de organisatie en de services.

Een ander belangrijk uitgangspunt was dat ISS vanaf het begin vanuit haar wereldwijde expertise op schoonmaakgebied klanten objectief en eerlijk wilde adviseren over wat noodzakelijk is en wat nuttig is.

Halkes gaat in het artikel ook in op de uitdagingen waarmee opdrachtgevers worstelen die hun kantoor moeten heropenen in het ‘nieuwe normaal’ van de anderhalvemeter-economie. ISS heeft daarvoor een uitgebreid document ontwikkeld, het Back To Work-plan, waarin alle aanbevelingen staan die ISS mondiaal en uit de markt ophaalt.

Een ander belangrijk initiatief is de introductie van de ‘Stay Healthy Host’. De Stay Healthy Host geeft instructies over hygiënerichtlijnen, gezondheids- en veiligheidsprotocollen en wijst medewerkers en bezoekers op gecontroleerde verkeersstromen in het gebouw om een veilige 1,5 meter afstand tussen collega’s te waarborgen. De Stay Healthy Host wijst straks ook in het bedrijfsrestaurant op de hygiënestandaarden, regelt de toegangsdosering en zorgt ervoor dat de 1,5 meter veiligheidsafstand in acht wordt genomen. Ook zorgt de Stay Healthy Host ervoor dat de vergaderruimtes schoon en veilig zijn. Tussen meetings wordt een vijftien minuten buffer voor schoonmaak ingesteld voor het reinigen van apparatuur, schermen, armleuningen, tafels, kabels, toetsenborden en afstandsbedieningen.

Lees het volledige interview met Seth Halkes in SWP #6. SWP #6 bevat daarnaast nog veel meer lezenswaardige artikelen. Nieuwsgierig? SWP #6 is hier te downloaden. Wilt u ook toekomstige digitale uitgaven van Smart WorkPlace ontvangen? Click dan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven