De ideale kantoordag in de toekomst

De ideale kantoordag in de toekomst

Eerst samen een kop koffie en daarna met de deur dicht alleen aan het werk in de focusroom, zo ziet de ideale kantoordag er in de toekomst uit. Dat concludeert Smart WorkPlace partner Solved in onderstaande blog.

De eerste resultaten van thuiswerkfactor.nl laten zien dat de thuiswerkomgeving hoog gewaardeerd wordt. Thuis kunnen we ons beter concentreren (gaf 49% als reden) maar we missen dan wel onze collega’s om met hen te schakelen of te kletsen. De toekomst gaat daarom een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor worden. Een hybride vorm met de nadruk op rust en genoeg afsluitbare ruimtes voor het vele (video)bellen dat onlosmakelijk verbonden is aan thuiswerken. Er wordt zowel door managers, directieleden als medewerkers aangegeven dat er drie keer zoveel behoefte zal zijn aan afgesloten ruimtes zoals focus rooms, cockpits en andere afsluitbare kantoorruimtes. Verder wordt aangegeven dat maximaal 70% op die favoriete donderdag naar kantoor zal komen. Kort gezegd kunt u er dus vanuit gaan dat er per 10 medewerkers 7 bureaus nodig zijn waarvan de helft in een afgesloten ruimte.

De ideale kantoordag in de toekomst

Klopt dat met hoe uw kantoor eruitziet? En is deze conclusie überhaupt voor u van toepassing? Doorsnedes in leeftijd, hiërarchie en afdelingen laten soms opvallende verschillen zien. Kijk op thuiswerkfactor.nl om uw persoonlijke situatie te beoordelen.

En indien u een thuiswerkfactor.nl specifiek van uw eigen organisatie wenst, dan maakt Solved deze graag voor u op maat.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven