Onderzoek werkomgeving en fysieke activiteit

Onderzoek werkomgeving en fysieke activiteit

Jetske de Graaf, ontrafelstagiair bij Smart WorkPlace partner Aestate, onderzoekt de relatie tussen de werkomgeving en de fysieke activiteit van medewerkers. Daarvoor zoekt ze organisaties die willen deelnemen.

Jetske de Graaf studeert Management in the Built Environment aan de Technische Universiteit Delft. Het afstudeeronderzoek gaat specifiek over de relatie tussen de indeling van ruimtes in een kantooromgeving en het aantal gezette stappen per medewerker. Fysieke activiteit is en blijft een van de belangrijkste factoren om lichamelijk en geestelijk gezond te zijn en blijven. In de huidige corona-situatie, maar ook daarbuiten, is het een uitdaging om lichaamsbeweging te integreren in het dagelijks leven. De werkomgeving kan hierin een belangrijke schakel zijn, omdat mensen veel tijd op hun werkplek doorbrengen. In dit onderzoek wordt er in de huidige situatie gekeken naar zowel de fysieke activiteit op kantoor als thuis. Meer informatie over het onderzoek kun je vinden in de bijlage.

In fase 1 analyseert ze plattegronden van kantoorgebouwen en hun directe omgevingen. Op basis van deze plattegronden gaat zij de locaties en afstanden tussen de werkplekken en faciliteiten. Deze resultaten koppelt zij aan uitkomsten uit eerdere wetenschappelijke onderzoeken. Door deel te nemen krijg je inzicht in (1) de kenmerken van uw kantoor en de omgeving en (2) of veranderingen in de indeling opportuun zouden kunnen zijn ter verbetering van de fysieke activiteit van jouw medewerkers.

Vervolgens nodigt ze op basis van de indeling van de ruimtes, een aantal organisaties uit om deel te nemen aan fase 2 van haar onderzoek. Fase 2 bevat het meten van de fysieke activiteit van de medewerkers binnen de kantooromgeving en het verklaren van de fysieke activiteit uitkomsten. Vanwege de corona-maatregelen vindt alle contact met de deelnemers online plaats. Daarnaast vinden er geen metingen plaats op het kantoor als werken op kantoor niet toegestaan is.

Heb je interesse en wil je graag deelnemen aan haar onderzoek of heb je vragen? Dan kun je altijd contact met Jetske opnemen via jdegraaf@aestate.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven