Omgaan met structureel thuiswerken

Omgaan met structureel thuiswerken

Hoe moet een organisatie omgaan met structureel thuiswerken? Daarover stelde Smart WorkPlace partner Aestate een whitepaper samen met tips en tricks.

Voor de corona-situatie werd thuiswerken voor sommige organisaties als niet mogelijk gezien. Nu heeft dit thuiswerken zich, door de wettelijke verplichting, in een snel tempo weten te ontwikkelen. Technologie die er al lange tijd is wordt nu écht gebruikt en toegepast. Maar welke invloed heeft deze ervaring op de toekomst? Hoe moet er omgegaan worden met het structureel thuiswerken? Wat wordt de rol van de medewerker en de organisatie om dit in zo goed mogelijke banen te leiden? Veel medewerkers ervaren, naast nadelen ook voordelen van thuiswerken en geven aan ook in de toekomst meer thuis te willen werken. Wat wordt de balans tussen werken op kantoor en werken thuis? En hoe ga je om met het werken in de thuisomgeving, naast de kantooromgeving waar je aan gewend was?

De whitepaper is duidelijk dat iedereen daarbij een rol heeft: “Zowel de werkgever als de werknemer moet een bijdrage leveren aan het succesvol thuiswerken.”

De whitepaper is gebaseerd op het ‘We Werken Thuis’-onderzoek en een interview met Pity Jongens, directeur van Aestate /ontrafelexperts.

Aanvragen van de whitepaper kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven