Duurzame mobiliteit all around op 17 Sustainability Congres

Duurzame mobiliteit all around op 17 Sustainability Congres

Tesla en BMW presenteren hun elektrische auto’s tijdens het 17e Nationaal Sustainability Congres op 9 november. En zijn er fraaie nieuwe elektrische scooters en ‘fair trade’ bamboe fietsen. 

BMW biedt de bezoekers van het Nationaal Sustainability Congres de mogelijkheid om een 100% elektrische BMW i3 te ervaren. BMW verzorgt een gratis pendeldienst met deelauto’s van CS Den Bosch naar Congrescentrum 1931 v.v. De bezoekers mogen zelf tijdens deze rit de BMW i3 rijden, of zich door een van onze chauffeurs laten rijden. Ter plekke kunt u uw voorkeur doorgeven.

Autodelen is een belangrijke trend voor de nabije toekomst. Terwijl we het al heel gewoon vinden om muziek en films te delen in plaats van te bezitten, via platforms als Spotify en Netflix, kunnen veel mensen zich het gezamenlijk delen van een auto nog niet goed voorstellen. Maar als je bedenkt dat auto’s meer dan 90% van de tijd geparkeerd staan, terwijl juist dat parkeren in grote steden een kostbaar probleem geworden is, én dat een auto aanschaffen natuurlijk ook geld kost, biedt autodelen juist veel mogelijkheden. Zo kunnen we met elkaar de uitstoot in steden terugdringen en toch naar behoefte over mobiliteit beschikken.

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt de 100% elektrische BMW i3 al ingezet als deelauto door ondernemers, particulieren, bedrijven en VVE’s. De bewoners van het Timmerhuis in Rotterdam delen een viertal BMW i3’s met de gemeenteambtenaren die in het Timmerhuis werken. In Helvoirt maken dorpsbewoners gebruik van een vijftal BMW i3’s en in Uden werden onlangs maar liefst 14 deelauto’s in gebruik genomen. In Den Haag beschikken de toekomstige bewoners van de iLofts gezamenlijk over mobiliteit doordat twee BMW i3’s onderdeel vormen van het koopcontract. En in het Beatrixkwartier in Den Haag heeft een aantal bedrijven gezamenlijk een aantal deelauto’s. Zo zijn er al veel meer voorbeelden. Deze partijen durven vandaag al anders te denken. Zij staan zij in de startblokken om de toekomst vorm te geven.

Tesla

Op de Sustainability Fair kan kennis gemaakt worden met de fraaie elektrische auto’s van Tesla. Ook zal Tesla een pitch verzorgen op het Innovation Platform en daarbij ingaan op de innovatiekracht van Tesla op diverse terreinen.

Ferander

Ferander bamboefietsen presenteert zich op de Sustainability Fair met enkele fietsen. Ook zal oprichter Ferdinand ten Kate een inspirerende pitch geven op het Innovaton Platform. Met Ferander kan je vanaf vandaag bewust fietsen op een unieke, kwalitatief hoogwaardige bamboefiets met een goed verhaal. Uniek want ieder frame is anders dankzij het gebruik van natuurlijk materiaal. Een goed verhaal omdat jongeren in Ghana een toekomst hebben dankzij jouw Ferander. Elk frame is 80 uur werk en van onze winst vloeit 50% weer terug naar nieuwe werkgelegenheidsprojecten onder jongeren in Afrika. Zo heeft Ferander een dubbele impact op kansarme plekken. Doe jij mee?

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven