Gevoel van welzijn werknemers stijgt dankzij groene wanden in kantoor

Gevoel van welzijn werknemers stijgt dankzij groene wanden in kantoor

Groene wanden worden steeds meer in kantoren gebruikt. De Botanical Planter Screens zijn echter kunst op zich én makkelijk verplaatsbaar.

Het wordt steeds duidelijker dat een natuurlijke omgeving in kantoren een positief effect heeft op het welzijn en de productiviteit van de medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat werknemers, die werken in een omgeving met natuurlijke elementen, zoals groen en natuurlijk zonlicht, aangeven een 15 procent hoger niveau van welzijn te hebben dan degenen die werken in een omgeving zonder natuur.

Botanische tuinen

In dat geval zijn de groene schermen van echte planten van LEN Furniture een mooie uitkomst. Deze zogeheten Botanical Planter Screens zijn ontworpen door Helen Kontouris, waarbij zij geïnspireerd is door haar bezoeken aan botanische tuinen en haar liefde voor Australische inheemse bloeiende planten.

Ook in zorgcomplexen

De schermen kunnen verschillende vormen krijgen: rond, vierkant, langwerpig. Ze kunnen als akoestische panelen en groene scheidingswanden in open werkplekken worden ingezet, maar ook in restaurants, cafés en foyers. In ziekenhuizen en zorgcomplexen kunnen deze schermen het herstel van patiënten bevorderen.

Bloeiende moestuin op kantoor

Maar het kan nog verder gaan, want deze screens kunnen ook dienen als een bloeiende moestuin op kantoor, met behulp van klimplanten zoals passievruchten, peultjes, komkommers en klimtomaten.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: LEN Furniture

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven