Onderzoek: werknemers willen gezonde en goed verlichte werkomgeving

Onderzoek: werknemers willen gezonde en goed verlichte werkomgeving

Een gezonde, goed verlichte werkplek, met voldoende planten: dat wil meer dan de helft van 821 onderzochte Nederlanders, blijkt uit een onderzoek van dienstverleningsbedrijf Mercer.

Uit het onderzoek van Mercer blijkt dat 55% van de ondervraagden de inrichting van de werkplek belangrijk vindt. Het gaat om aspecten als licht, een open werkplek, goede klimaatbeheersing en planten. 52% van de medewerkers werkzaam in de dienstverlenende sector vindt dat de werkgever de mogelijkheid moet bieden om thuis te kunnen werken.

Geen creatieve sessies

Minder populair is het sporten in de baas zijn tijd; slechts 8% van de medewerkers vindt dit belangrijk om de werkdruk te verminderen. Verder heeft slechts 10% van werknemers behoefte aan creatieve brainstormsessies. Ook vinden de meeste ondervraagden (12%) de aanwezigheid van gezonde voeding in de kantine of het bedrijfsrestaurant belangrijk.

Pensioen en werkgeluk

Het onderzoek is nog veel breder uitgevoerd. Zo is ook gekeken naar pensioenen en werkgeluk, en hoe de werkgever daar op kan inspelen. Zo geeft twee van de drie medewerkers (64%) aan dat een goede samenwerking tussen en contact met verschillende afdelingen belangrijk is voor de eigen motivatie, het eigen functioneren en daarmee de organisatie als geheel. Jongeren vinden het belangrijker (37%)  belangrijk om regelmatig informeel samen te komen met collega’s. Binnen de groep 46 tot en met 65-jarigen is dit een veel minder belangrijk item (20% hecht belang aan een informeel samenkomen).

Lees hier het gehele onderzoek.

Bron: Mercer

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven