Nieuwe gebouw voor coworking en coliving op Amsterdamse Zuidas

Nieuwe gebouw voor coworking en coliving op Amsterdamse Zuidas

Wonen, werken en ondernemen in één gebouw: steeds vaker worden dergelijke gebouwen ontworpen. De nieuwste loot aan de stam is Crossover dat op de Amsterdamse Zuidas wordt ontwikkeld.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is onlangs geselecteerd door de gemeente Amsterdam om het gebouw te ontwikkelen. Het flexibele en toekomstbestendig ontwerp van Team V Architectuur verbindt de functies, omgeving en mensen met elkaar in een dynamisch gebouw met verrassende hoekverdraaiingen en ruime groene terrassen. Het gebouw heeft aan elke zijde een totaal ander karakter, maar vormt vanwege het doordachte gevelraster duidelijk één geheel.

Coworking

In Crossover worden gemeenschappelijke ruimten gecreëerd waarin coliving, coworking en cocreating elkaar ontmoeten. Dit betekent dat werken, wonen en leren elkaar afwisselen en de open sociale ruimten de mogelijkheid bieden om gemakkelijk met anderen in contact te komen.

Flexplekken

Van de ruim tweehonderd woningen valt meer dan de helft onder de categorie sociale woningbouw voor diverse doelgroepen. Daarnaast is er ruimte voor een horecagelegenheid en een plek waar creatieve makers een start kunnen maken. Deze is ook toegankelijk voor de buurt. Naast reguliere kantoorruimtes zijn er flexibele werkplekken voor starters, scale-ups en ZZP’ers.

Duurzaam

De mobiliteitsterminal, twee fietsenstallingen en een openbare parkeergarage, is ingericht om duurzame vervoersmiddelen te stallen en op te laden. Elektrische auto’s krijgen een voorkeursbehandeling en hun accu’s worden ingezet als buffervoorziening voor duurzame elektriciteit.

Groene wijk

De komende jaren ontwikkelt het deelgebied Kop Zuidas zich verder tot een levendige en duurzame wijk. De gemengde buurt voorziet in kantoren, bedrijven, kleinschalige (buurtgerichte) voorzieningen én vooral veel woningen. Het nieuwe, door AM te ontwikkelen gebouw, is hierin de eerste stap. Het ontwerp heeft een hoge duurzaamheidscore wat leidt tot een BREEAM Outstanding label en is daarmee het meest duurzame mixed use gebouw van Nederland. De oplevering is naar verwachting in 2021.

Bron: AM

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven