Toekomstmuziek of realiteit: 3D geprint voedsel in bedrijfsrestaurants

Toekomstmuziek of realiteit: 3D geprint voedsel in bedrijfsrestaurants

Na 3D geprinte stoelen, kantoorartikelen en zelfs huizen en grachtenpanden is het nu de beurt aan 3D geprint voedsel. Ideaal voor een personal touch in het bedrijfsrestaurant, of is dat teveel toekomstmuziek?

Het Nederlandse bedrijf byFlow dat al sinds 2009 is gespecialiseerd in 3D printen, is expert in 3D voedsel printen. In 2015 heeft byFlow de ‘Focus’ ontwikkeld, een printer die snel de voedselindustrie aan het veroveren is. byFlow werkt samen met invloedrijke multinationals om oplossingen te vinden voor specifieke behoeftes op het gebied van 3D voedsel printen. En chefkoks zweren er inmiddels.

Het bedrijf ziet ook kansen bij andere sectoren, zoals in de zorg. “Je kunt daar met personal nutrition werken”, vertelt CEO Nina Hoff in onderstaande video. “Daarbij gaat het om ingrediënten die voor de client goed zijn en in de structuur die makkelijk te slikken is terwijl het er toch mooi uitziet.”

Ook voor bedrijven is het interessant: denk aan gepersonaliseerde vormen zoals logos, teksten of artistieke toppings rechtstreeks op chocolade repen, cakes, koekjes of elk ander voorwerp.

En wellicht is de volgende stap wel een bedrijfsrestaurant met 3D geprinte lunches of zakendiners. Niet alleen gepersonaliseerd voor het bedrijf, maar het kan ook goed inspringen op gezond voedsel in het bedrijf. Als de vraag er naar is, komt het aanbod vanzelf.

Toekomstmuziek of realiteit: 3D geprint voedsel in bedrijfsrestaurants

Bron: byFlow

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven