Innovatief werkconcept in de Nieuwe Stad in Amersfoort

Innovatief werkconcept in de Nieuwe Stad in Amersfoort

Voor een vast bedrag een werkplek inclusief alle diensten en services. Deze dienst wordt aangeboden in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Smart WorkPlace Founding Partner Twynstra Gudde wordt in 2019 een van de eerste bewoners.

Dit innovatieve concept – mede vormgegeven door Twynstra Gudde - sluit aan op de behoefte van zowel kleine als grote ondernemers naar meer flexibiliteit, duurzaamheid en verbondenheid. Het past ook bij het gedachtegoed van ‘vastgoed as a service’, dat een nieuw fenomeen is in de vastgoedsector. In dit concept worden geen vierkante meters gehuurd maar een totaalconcept: voor een vast bedrag krijg je een werkplek inclusief alle diensten en services.

Flexibiliteit

Het werkconcept biedt vergaande flexibiliteit waarbij Twynstra Gudde gedurende de werkweek varieert in de afname van werkplekken. Op verschillende dagen kunnen andere ondernemers deze werkplekken huren. Deze unieke manier van het benaderen van huisvesting is vernieuwend, huisvesting en service bewegen continu mee met een organisatie.

Multifunctioneel park

Naast Twynstra Gudde komen er diverse andere ondernemers in het concept. De verschillende ondernemingen zullen gebruik maken van elkaars faciliteiten. Om plaats te maken voor de vooruitstrevende werkplek wordt Hal 6 verhoogd met twee verdiepingen. De werkplekken komen in het hart van De Nieuwe Stad, bovenop de biomassaketel en gelegen aan de Oliemolenhof, dat momenteel wordt ontwikkeld tot multifunctioneel park. Het wordt vanzelfsprekend een zeer duurzaam concept, energieneutraal en zelfvoorzienend.

Nieuw dynamiek

“Wij en vele andere bedrijven hebben de behoefte aan meer verbondenheid met elkaar en met de stad, aan meer ontmoeting en samenwerking”, aldus Joost Voerman van Twynstra Gudde. “Van daaruit ontstaan immers nieuwe dingen. De Nieuwe Stad draagt bij aan nieuwe dynamiek in de organisatie en stimuleert onderlinge samenwerking en synergie. We zijn heel blij met deze duurzame, innovatieve en gezonde huisvesting voor onze werknemers, waarmee we midden in de maatschappij staan.”

Innovatieve microstad

Met de overeenkomst blijft er niet alleen een grote partij behouden voor Amersfoort, het is tevens een volgende stap in de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot innovatieve microstad, vertelt Bart Schoonderbeek, ontwikkelaar van De Nieuwe Stad. “In De Nieuwe Stad willen we een veelsoortigheid aan werkplekken bieden en dit concept voorziet in een grote diversiteit aan werkplekken, waardoor we kleine en grote ondernemers met elkaar kunnen verbinden. Wij zijn trots dat een gerenommeerd bedrijf als Twynstra Gudde hierbij aansluit.”

Bron: Twynstra Gudde

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven