Verlichtingssystemen nemen rol van sensoren over

Verlichtingssystemen nemen rol van sensoren over

Toekomstige verlichtingssystemen zullen informatief, sensorisch en geïntegreerd zijn in allerlei producten, stelt Smart WorkPlace Founding Partner Philips Lighting.

Voor de komst van LED was elektrische verlichting precies dat: een elektrisch signaal dat door een draad naar een lamp liep, waar een deel van zijn energie werd omgezet in licht. Maar de elektronische mogelijkheden van LED's maken nieuwe verlichtingsmodi mogelijk.

Detectie

Slimme verlichting introduceert nieuwe detectiemogelijkheden die de verlichting zelf gebruiken voor lichtregeling. Er zijn veel toepassingen, zoals privacybewaking van bezettingswaarnemingen, nieuwe draadloze communicatieprotocollen, autonome lichtmanagementsystemen en integratie met andere slimme systemen (zoals in gezondheidszorg en gebouwbeheersing).

Reageren

In gedigitaliseerde verlichting voor slimme systemen en services is te zien hoe verlichtingssystemen veranderingen in hun omgeving kunnen detecteren en erop kunnen reageren. Dit betreft het identificeren van het type activiteit dat in een ruimte wordt uitgevoerd en het leveren van de juiste verlichting. Slimme systemen leveren geoptimaliseerde verlichting en zelfs draadloze gegevens op voor elke situatie, met minimale menselijke tussenkomst.

In dit webinar van Philips (op de Chinese YouTube-variant YouKu) is te zien wat volledig geïntegreerde LED-gebaseerde verlichtingsdiensten kunnen doen in de groeiende stijging van digitale interconnectiviteit.

Bron: Philips

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven