Internationale inbreng bij prestigieuze Frame Awards voor Coworking space

Internationale inbreng bij prestigieuze Frame Awards voor Coworking space

Vier internationale projecten zijn genomineerd voor om de Frame Awards in de categorie Coworking Space te winnen. Deze categorie is een van 17 van waaruit de Awards op 21 februari gekozen worden.

De prijsuitreiking voor de Frame Awards voor de beste interieurs vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. In de categorie Coworking Space zijn vijf ruimten genomineerd: Spring Place in New York City, Collabor8 in Hamburg, Neuehouse Hollywood in Los Angeles, Wework Weihai Lu in Shanghai en RDC-S111 in Long Beach.

Spring Place

Spring Place bestaat op benedenverdieping uit een gedeelde kantoorcomponent. Het grote kantoor is uitgerust met op maat gemaakte achtpersoons tafels. Er is één grote gemeenschappelijke tafel voor 30 personen. Wat verder opvalt is de industriële uitstraling, waarbij betonnen muren worden afgewisseld met grote glazen openslaande wandenInternationale inbreng bij prestigieuze Frame Awards voor Co-working space

Foto: Oleg March

Collabor8

PLY atelier ontwierp een cowerkruimte op Otto Campus in Hamburg. In het kader van 'Kulturwandel 4.0' werd de open ruimte van 1700 m2 op de achtste verdieping van een voormalig opslaggebouw omgevormd tot een samenwerkingswerkruimte met meerdere scenario's voor open en creatieve omgevingen. Het concept van de open ruimte bestaat uit sleutelgebieden met verschillende functies en heeft consequent geen muren, behalve de glazen wanden die de vergaderruimten bepalen. Het lichtconcept combineert verschillende soorten LED-verlichting, dimbaar basislicht en vintage industriële originele lampen om verschillende scenario's in de ruimte te creëren (zie ook foto helemaal boven).

Internationale inbreng bij prestigieuze Frame Awards voor Co-working space

Foto: Julia Maria Max

NeueHouse Hollywood

NeueHouse Hollywood is gevestigd in het historische CBS-gebouw uit de jaren 30, ontworpen door William Lescaze. NeueHouse daagt de traditionele werkruimte uit. Door een innovatief ontwerp en met aandacht voor detail wordt de ruimte gecreëerd om veel verschillende functies, programma's en gesprekken mogelijk te maken. Bibliotheektafels worden gemeenschappelijke werk- en eettafels, een directiekamer wordt ook een privé-eetzaal, de Spaanse trap vormt een alternatieve werkruimte en een amfitheater voor programmeren. Op het werk gerichte en functionele architectuur en interieurontwerp bieden passende zit- en tafelhoogten voor laptops en sociale bedrijfsomgevingen. Naadloze technologie en interne technische ondersteuning verbeteren ook de efficiëntie op de werkdag door de eenvoudige integratie van gebruiksvriendelijke video- en audioconferentieapparatuur.

Internationale inbreng bij prestigieuze Frame Awards voor Co-working space

Foto: Emily Andrews

WeWork Weihai Lu

WeWork Weihai Lu is gevestigd in een voormalige opiumopslagfaciliteit en residentie voor kunstenaars. Een van de uitdagingen bij het restaureren van dit gebouw waren het integreren van de industriële toevoegingen. Het bestaande staal was grauw grijs met een onsympathieke balustrade. Linehouse schilderde de bestaande staalconstructie klimopgroen. Het centrale atrium - omringd door de patrimoniale façade - is ontworpen als een flexibele ruimte voor het hosten van evenementen en de ruimte behoudt met succes een feestelijk gevoel bij de overgang van dag naar nacht.

Foto: Jonathan Leijonhufvud

RDC-S111

De nieuwe ruimte transformeert een leegstaand oud Nordstrom Rack retailanker tot een levendige creatieve werkplek. In het open kantoor zijn drie verhoogde punten die fungeren als verzamelruimtes voor bijeenkomsten. Alle werkplekken zijn op maat ontworpen en gefabriceerd voor het opnemen van tekenoppervlakken, verstelbare desks en samenwerkingstafels.

Dit project voor adaptief hergebruik integreert een ecologisch duurzaam ontwerp, inclusief daglichttoetreding, natuurlijke ventilatie, lichtregeling, energiebesparende bouwsystemen, waterarme armaturen en landschapsarchitectuur, slimme materiaalkeuze en binnen- en buitentuinen. Het project wordt momenteel door IWBI bekroond met WELL Gold.

Foto: Fotoworks, Benny Chan

Voor de publieksprijs kan nog gestemd worden tot 20 februari. Zie hier voor meer informatie. 

Bron: Frame Awards

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven