Welk Utrechts kantoor is meest groen, gezond en inspirerend?

Welk Utrechtse kantoorgebouw is dit jaar het meest groene, gezonde en inspirerende kantoor? Dat is de inzet voor de tweede editie van de Healthy Urban Office Challenge.

We zijn een groot deel van de dag op ons werk, waar onder meer binnenklimaat, daglicht, akoestiek bijdragen aan ons welzijn. Een groen, gezond en inspirerend kantoorgebouw draagt bij aan creativiteit en welzijn van medewerkers en verhoogt werknemerstevredenheid. Een gezond kantoor zorgt ook voor 10 procent hogere productiviteit en kan daarmee bijdragen aan een efficiëntere organisatie.​

Tweede editie

Ook tijdens deze tweede editie van de Healthy Urban Office Challenge zijn de organisatoren provincie Utrecht, plus Hilversum, Barneveld en Nijkerk, op zoek naar inspirerende organisaties met ambitieuze projecten om kantoorpanden groen, gezond en slim te maken. Denk aan energiebesparing, hergebruik van grondstoffen, duurzame mobiliteit en gezond binnenklimaat.

Alle bestaande kantoren in deze regio met een oppervlakte van meer dan 100 m2 mogen meedoen. De inzender kan de eigenaar, gebruiker of ontwikkelaar van het gebouw zijn, dan wel een betrokken adviseur.

Warmtebouw Utrecht

Vorig jaar won Warmtebouw Utrecht een technisch advies- en installatiebedrijf, heeft groen, gezond en slim ondernemen stevig in haar beleid verankerd, met het eigen pand als voorbeeld. Het ziekteverzuim en het personeelsverloop liggen hier onder het landelijke gemiddelde. Als het gaat om slimme en gezonde mobiliteit, zijn er fietsen en e-bikes beschikbaar en is een start gemaakt om het wagenpark 100% elektrisch te maken. Met als ultieme droom om zonne-energieoverschotten te delen met het personeel door wagens tijdens werktijden op te laden en thuis te ontladen.

Verder past het bedrijf in het eigen kantoor onder andere LED-verlichting, warmteterugwinning en zonnepanelen toe. De ambitie is om de BREEAM-score van het pand verder te verbeteren (nu heeft het een Very Good-certificaat) en een warmte-koudeopslag te realiseren, om uiteindelijk in 2020 energieneutraal en CO2 neutraal te zijn. mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. 

Aanmelden kan hier. De prijs wordt uitgereikt op woensdag 30 mei tijdens de finale van de Healty Urban Office Challenge 2018.

Bron: HUOC

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven