Wilde Wand brengt luchtzuiverende planten in kantoren

Wilde Wand brengt luchtzuiverende planten in kantoren

Een demontabele, cradle-to-cradle scheidingswand van luchtzuiverende planten: dat is De Wilde Wand. Deze Leidse start up produceert deze modulaire wand speciaal voor kantoren.

Sinds een half jaar houdt de start up zich volledig bezig met de vraag hoe op een duurzame manier werkplekken kunnen worden vergroend. Want zo stellen de twee oprichters Arne Driesen en Michelle Stede, we werken fijner in een natuurlijke omgeving. Het belang daarvan wordt steeds duidelijker. “Voor ons komt dit samen in de Wilde Wand: een mobiele groene roomdivider die direct een prettig werkklimaat schept.”

Pilots

In september 2017 is de pilot van de Wilde Wand van start gegaan. Met pilotklanten waaronder Knab, Gemeente Leiden en aanmelder.nl is het functionele ontwerp getest. “Op basis van de feedback die we kregen van iedereen die in aanmerking kwam met de Wilde Wand, zijn we het design traject gestart. Hierin zijn alle learnings uit de pilot verwerkt wat betreft functie en esthetiek. Het resultaat is een circulair ontwerp dat bestaat uit:
- Luchtzuiverende kamerplanten (36-72 stuks)
- Ecoplex hout, duurzaam populierenhout uit de Nederlandse berm
- RVS-plantenbakken
“Door de modulaire opbouw is de Wilde Wand volledig demontabel. Zoals hierboven blijkt, bestaat de Wilde Wand uit een paar monostrome onderdelen. Deze kunnen we voor 95% hoogwaardig terugwinnen tot grondstoffen.”

Plants as a Service

De Wilde Wand kan men zowel kopen als leasen.  “Wij vinden dat duurzame interieurbeplanting pas écht duurzaam is, als je dit ook terugziet in het onderhoudscontract. Kies je voor lease, of Plants as a Service, dan komen wij eens per maand langs om de planten water te geven. Wil je zelf zorgdragen voor de planten? Dat kan! En dat moedigen we aan. Wij geven je een instructie hoe je de Wilde Wand van water voorziet. Je kunt op ieder moment zien of er voldoende water aanwezig is. In dat geval komen wij eens per kwartaal de constructie nalopen en de planten van onderhoud voorzien.”

Naast de pilotprojecten is de Wilde Wand inmiddels in productie gegaan en de verwachting is dat dit voorjaar de room-divider leverbaar is voor in andere kantoren.

Bron: ASN / www.dewildewand.nl

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven