Yvette Watson spreekt tijdens WorkPlace Day op 17 april in de RAI Amsterdam

Yvette Watson spreekt tijdens WorkPlace Day op 17 april in de RAI Amsterdam

Draagt een circulaire werkomgeving bij aan een betere werkprestatie? Yvette Watson spreekt hierover tijdens WorkPlace Day. Profiteer van de snelle beslisserskorting!

WorkPlaceDay is een initiatief van Fred KloetWietse Walinga en Wim Kooyman. Onder leiding van Hans de Jonge (directievoorzitter van de Brink Groep) worden de nieuwste ontwikkelingen die van invloed zijn op de werkomgeving besproken. Yvette Watson van PHI Factory spreekt over circulariteit in relatie tot de werkomgeving. Dit zegt ze er onder andere over:

Circulaire economie als de enige toekomstbestendige oplossing

Nog niet zo lang geleden was duurzaamheid iets voor  milieuactivisten, tofu-etende utopisten en groene dromers. Met het groeiende besef dat we de aarde snel uitputten en vervuilen neemt het enthousiasme voor een circulaire economie toe. Steeds meer organisaties zien de urgentie en het potentieel van een economie die ecologisch en sociaal kapitaal waardeert. Maar verandering is traag, kunnen we het ons veroorloven relaxt te zijn?

Circulaire bedrijfsmodellen op uw werkplek

Uw werkplek heeft een enorme invloed op de duurzaamheidsprestaties van uw organisatie. Niet alleen zijn gebouwen verantwoordelijk voor 36% van de totale CO2-uitstoot in Nederland;het zijn ook grote ‘grondstoffenbanken’. Het onderhoud en gebruik van het gebouw zorgt voor een enorme vraag naar grondstoffen, zoals energie, water, meubels, kantoorbenodigdheden en facilitaire diensten. Circulaire bedrijfsmodellen gaan over kostenbesparing, omzetgroei, waardecreatie, nieuwe investeringsmodellen en nieuwe manieren van samenwerking. Hoe zou u prikkels creëren om een ​​circulair proces op uw werkplek te waarborgen?

Wees blij, wees cirkelvormig

Wanneer ik met organisaties aan circulaire modellen werk, merk ik altijd een zeer positieve sfeer. Waar duurzaamheid gerelateerd is aan 'minder is meer', heeft circulaire economie betrekking op: innovatie, het sluiten van de cirkel, het bedenken van slimme en winstgevende oplossingen voor duurzaamheid. Dus als gelukkige en gezonde mensen productieve mensen creëren, zou u dan profiteren van een circulaire werkplek? Levert een circulaire werkomgeving een bijdrage aan uw werkprestaties? En werk je liever voor een circulaire organisatie?”

Smart WorkPlace heet iedereen van harte welkom op 17 april in de RAI Amsterdam. Profiteer tot 31 maart van de snelle beslisserskorting. Kijk hiervoor meer informatie.

Bron: Smart WorkPlace

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven