12 juni 2018: Autoloze dinsdag op 12 juni nu voor heel Nederland

12 juni 2018: Autoloze dinsdag op 12 juni nu voor heel Nederland

Met zijn allen op 12 juni niet met de auto naar het werk: dat is het doel van de Autoloze Dinsdag, die Enexis Groep initieert. Niet alleen voor zijn eigen medewerkers, zoals vorig jaar, maar nu ook voor andere bedrijven.

Op deze dag wil Enexis dat we de auto laten staan en bewust kiezen voor een duurzaam alternatief: op de fiets, te voet, met het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken kan ook. Alles voor het doel om zo veel mogelijk CO2-uitstoot te voorkomen. 

In 2017 hield Enexis Groep drie interne Autoloze Dinsdagen. Het resultaat: een daling op van 72% in het autogebruik. Een groot gedeelte (40%) van de medewerkers werkte thuis, ongeveer 20% kwam met het openbaar vervoer en 15% besloot om de fiets te pakken. Om thuis te kunnen werken werd er massaal gebruik gemaakt van Skype en telefoon.

Daarnaast was duurzaam reizen wekenlang hét gesprek van de dag, parkeerplaatsen bleven massaal leeg en zelfs de meest notoire autorijders stapten de trein in. “We doorbraken onze vaste gewoontes en ontdekten samen hoe het is om duurzaam te reizen. Met de landelijke Autloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land.”

Kijk hier voor meer informatie over deelname. 

Bron: Enexis

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

dinsdag 12 juni 2018permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven