Interface doneert $ 25.000 aan klimaatproject Drawdown

Interface doneert $ 25.000 aan klimaatproject Drawdown

Tapijtproducent Interface – tevens Smart WorkPlace Founding Partner – doneert $ 25.000 aan het Amerikaanse klimaatproject Drawdown.

Project Drawdown is de kracht achter het bestseller "Drawdown: het meest uitgebreide plan ooit voorgesteld om opwarming van de aarde tegen te gaan." Interface is van begin af aan aanhanger van Project Drawdown. Vooral dankzij de nieuwe, meer ambitieuze focus van omkering, gemanifesteerd door zijn nieuwste duurzaamheidsmissie, Climate Take Back - gelanceerd in 2016.

Climate Take Back stimuleert bedrijven om het broeikaseffect als een kans te zien in plaats van als een probleem. Ook Interface is druk doende met Climate Take Back, zoals met het gebruik van koolstof als grondstof en nieuwe productinnovaties. Een voorbeeld daarvan noemt Interface Proof Positive, volgens Interface ‘s werelds eerste koolstof-negatieve tapijttegel. 

"Al meer dan 25 jaar loopt Interface voorop in het streven naar duurzaamheid. De reducties in emissies en watergebruik en het gebruik van schone energie laten zien dat bedrijven een leidende rol kunnen spelen bij het bereiken van drawdown, "zegt Paul Hawken, uitvoerend directeur en mede-oprichter van Project Drawdown, die het geld dat Interface nu doneert, gaat gebruiken ter ondersteuning van het onderzoeksprogramma.

Bron: Interface

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven