Innovaties en circulariteit hand in hand tijdens eerste Facility Inspiration Event 

Innovaties en circulariteit hand in hand tijdens eerste Facility Inspiration Event 

Circulariteit, innovaties en productiviteit: die begrippen stonden op een concrete manier centraal tijdens de eerste editie van het Facility Inspiration Event.

Dit seminar werd vorige week gehouden tijdens de vakbeurs Interclean Amsterdam. Ruim honderd facility en hospitality managers bezochten het Facility Inspiration Event, georganiseerd door Interclean en schoonmaakadvies organisatie Atir. Het AdviesLAB bood na het seminarprogramma de mogelijkheid om te sparren met een expert en deden de gasten mee aan de Innovation Tour langs de nieuwste ontwikkelingen in de schoonmaakbranche.

Circulariteit

Keynote sprekers bij het seminarprogramma waren circulariteitsgoeroe Yvette Watson, trendwatcher Sander Duivestein en hoogleraar Herman Kok. Yvette Watson ging in op de circulaire – en inclusieve economie en wat dit betekent voor het facilitaire werkveld. Volgens haar heeft de facility manager de sleutel in handen bij de transitie naar een duurzame wereld. Dit omdat de FM’er gaat over alles binnen gebouw, van inkoop tot afvalcontract. 

Welkom voelen

Herman Kok besprak schoonmaak als unieke, onderscheidende factor in het gastvrije vermogen van organisaties. Hij gaf aan dat je welkom voelen meer bijdraagt aan de productiviteit dan de werkplek zelf. Daar hoeft niet al te veel geld voor geïnvesteerd, als het maar slim gebeurt, inspelend op het gevoel van de gebruiker, aldus Kok.

Robots

Sander Duivestein nam het publiek mee in de kansen voor de schoonmaakbranche door technologie. En hij schuwde niet om de opkomst van meer robots in de werkomgeving te benoemen. Volgens hem gaat dat niet ten koste van werknemers en hun werk; het wordt er juist leuker door. 

Het seminarprogramma stond onder leiding van Rachel Kuijlenburg, docent Facilitair Managamenent aan De Haagse Hogeschool. Na de seminars werd volop gediscussieerd over vraagstukken zoals circulair aanbesteden, de digitale contractmanager, innovatieve KPI’s, lifetime employment en big data. De Innovation Tour liet ontwikkelingen zoals de 100% geautomatiseerde schoonmaakrobot, zero waste initiatieven en de nieuwste schoonmaakmethodes voor het ziekenhuis zien. Willem van der Velde, Contractmanager Facilities Waterschap Brabantse Delta: ’Vanochtend heb ik weer het belang van circulariteit ervaren. Leuk te horen dat het waterschap al op de goede weg is!’

Lees hier meer over het seminar. 

Bron: Atir / Servicemanagement

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven