Gratis OV voor 7.500 VodafoneZiggo medewerkers

Gratis OV voor 7.500 VodafoneZiggo medewerkers

Méér met het openbaar vervoer en minder met de auto: dat is de basis van het nieuwe mobiliteitsbeleid van VodafoneZiggo.

Het telecombedrijf introduceert hierin dat alle ruim 7.500 medewerkers op de kantoren en in de winkels vanaf oktober een NS-Business Card krijgen, waarmee zij gratis kunnen reizen met het openbaar vervoer. 

Modern en maatschappelijk verantwoord

Dit nieuwe mobiliteitsbeleid komt voort uit VodafoneZiggo’s visie op modern werkgeverschap en de maatschappelijk verantwoorde ambities van het bedrijf. Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: “We gaan voor méér openbaar vervoer en minder auto’s. Dat betekent minder COâ‚‚-uitstoot, maar ook dat onze collega’s niet meer in de file staan en zonder gedoe de stad in komen. Het besluit om het OV voor alle medewerkers te gaan vergoeden sluit ook aan bij onze keuze voor een nieuw centraal hoofdkantoor in Hoog Catharijne, pal naast station Utrecht Centraal. Ook op andere locaties in het land kijken wij goed naar de bereikbaarheid met het OV. Want dat is de toekomst.”

Naast het inspelen op de toenemende behoefte van haar medewerkers voor reizen met het OV, verwacht VodafoneZiggo met de keuze voor gratis openbaar vervoer een reductie van ongeveer 35 miljoen wegkilometers, zo’n 3.500 ton COâ‚‚ per jaar te realiseren. 

Flexibel OV

Dit OV-akkoord voor alle collega’s is een belangrijk stap in de gehele harmonisatie van het arbeidsvoorwaardenpakket van VodafoneZiggo. De nieuwe mobiliteitsregeling is dermate flexibel dat iedere medewerker, op kantoor of in de winkels, een NS-Business Card ontvangt en vervoerskeuzes kan maken die passen bij zijn of haar specifieke woon-werksituatie. Afhankelijk van de abonnementskeuze profiteert men ook van andere voordelen zoals onbeperkt privégebruik, 1ste klas reizen en 40% korting voor drie medereizigers buiten de spits. Alleen voor een beperkt aantal medewerkers die altijd onderweg zijn naar klanten en externe locaties, zal een leaseauto beschikbaar blijven.

Bron: VodafoneZiggo

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven