CBRE lanceert een eigen co-working company

CBRE lanceert een eigen co-working company

Vastgoedgigant CBRE start met het aanbieden van co-working spaces. Dat doet het bedrijf in New York met de nieuwe, eigen dienst Hana Spaces.

Hana gaat eigendomsbeheerovereenkomsten aan met verhuurders om flexibele kantoorruimte aan te bieden aan grote zakelijke klanten. Het model van CBRE laat het bedrijf co-investeren in de kosten van het bouwen van co-working spaces en het beheren van deze ruimtes. Het innen van de huur echter wordt door Hana op zich genomen, zodat de gebouweigenaar geen omkijken hiernaar heeft. 

Vertrouwde partner

"Er is al veel belangstelling van eigenaren van gebouwen die op zoek zijn naar een vertrouwde partner om flexibele aanbiedingen voor coworking spaces aan te bieden," zei CBRE-voorzitter en CEO Bob Sulentic in een verklaring.

Meer diensten

Naast de service voor grote bedrijven, Hana Team geheten, speelt het nieuwe bedrijf ook in op de traditionele co-working-modellen. Daarvoor heeft het de diensten Hana Meet en Hana Share opgezet. Hana Meet biedt op uurbasis conferentie- en evenementenruimten aan. Hana Share is meer het traditionele samenwerkingsmodel voor kleinere klanten, waarin gedeelde voorzieningen en technologie in een gemeenschappelijke ruimte wordt aangeboden.

Hana Spaces start vooralsnog in de Verenigde Staten, maar als het een succes wordt is kans groot dat het concept snel overwaait naar Europa.

Bron: Hana Spaces/CBRE/Real Deal

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven