Welke elektrische auto wordt de EV van het Jaar?

Welke elektrische auto wordt de EV van het Jaar?

De zakelijke rijder kiest steeds vaker voor een elektrische auto (EV). Maar welke is de beste en wordt gekozen tot EV van het jaar?

Niet iedere elektrische auto is even geschikt als alternatief voor een benzine- of dieselauto. VZR creëert in samenwerking met AutoWeek en Eneco duidelijkheid. De elektrische auto wordt in veruit de meeste gevallen zakelijk aangeschaft. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat de zakelijke rijder (ruim 1,3 miljoen) belangrijk vindt bij een elektrische zakenauto. Uit onderzoek blijkt onder andere dat altijd-beschikbaar, vrijheid/ flexibiliteit, comfortabel vervoer en mobiele werkplek belangrijke factoren zijn. Welke EV heeft de beste kwaliteiten? 

Ieder eigen expertise

VZR, AutoWeek en Eneco hebben hun expertise gebundeld en maken in de tweede week van januari 2019 bekend welk model het beste aan alle EV-verwachtingen voldoet. Een gespecialiseerde vakjury buigt zich over deze criteria en de weging. De jury bestaat uit: Martin Huisman, voorzitter (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco) en
Joeri van Dam (VZR).

Verschillende criteria

Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de verkiezing gaat verder dan alleen de actieradius (zakelijke rijders vinden dit het belangrijkste criterium). Andere criteria zijn bijvoorbeeld de laadsnelheid (Eneco-expertise), het winterproof zijn, de levertijd, het trekgewicht en het gebruiksgemak/rijeigenschappen (AutoWeek-expertise). 

17 merken

Momenteel bieden 17 automerken in totaal 22 volledig elektrische modellen aan. Al deze modellen dingen mee naar de titel. De vergelijkingen op de verschillende criteria zullen duidelijkheid verschaffen aan potentiële kopers. In de tweede week van januari wordt bekend gemaakt welke EV zich voor het eerst de EV van het Jaar mag noemen. 

Bron: VZR

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven