Al je leaserijders aan E10 scheelt je organisatie 5% CO2-uitstoot

Al je leaserijders aan E10 scheelt je organisatie 5% CO2-uitstoot

Door alle zakelijke leaseauto’s E10 in plaats van E5 te laten tanken, kunnen bedrijven hun CO2-uitstoot op dit onderdeel met 5% terugdringen. Tankstations moeten E10 vanaf oktober 2019 verplicht gaan aanbieden.

Sinds 2017 zijn grotere bedrijven wettelijk verplicht om openheid te geven over milieu- en maatschappelijk beleid. Deze bedrijven beschikken vaak ook over een groot arsenaal aan zakelijke leaseauto’s. Door hun zakelijke leaseauto’s te laten overschakelen op E10 in plaats van E5 kan de CO2-uitstoot voor dit bedrijfsonderdeel met 5% procent worden teruggedrongen.

Wat is E5 en E10?

E5 is een brandstof die voor 95% bestaat uit de fossiele brandstof benzine en voor 5 procent uit de hernieuwbare brandstof bio-ethanol. Voor E10 zijn deze percentages respectievelijk 90 en 10%.

Waarom E10?

E10 doet geen beroep op fossiele grondstoffen. Bovendien reduceert het de CO2-uitstoot.

Is E10 voor alle auto’s geschikt?

Nee, bio-ethanol is agressiever voor metalen en kunststoffen dan benzine en kan daardoor motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aantasten. In de praktijk betekent het dat zo’n 10% van de auto’s niet geschikt is om E10 te tanken. Overigens bleek uit een duurproef van de ANWB dat de aantasting pas na 27.000 kilometer zodanig was, dat er een gat ontstond in de hogedrukbrandstofpomp.....

Via de E10 Check kun je checken of je zakelijke lease-auto’s geschikt zijn om E10 te tanken. Voldoen al je auto’s eraan? Dan kun je als wagenparkbeheerder van je organisatie de CO2-uitstoot met 5% terugdringen.

Kun je overal E10 tanken?

Momenteel kun je slechts op sommige plekken E10 tanken. Maar daar komt spoedig verandering in. Vanaf oktober 2019 moeten namelijk alle tankstations in Nederland E10 aanbieden.

   

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven