Zeg niet zomaar Licht tegen Licht

Smart WorkPlace partner Signify gaat samenwerken met meer dan 30 klanten over heel de wereld om de allernieuwste lichttechnologie van LiFi te testen. 

Dankzij deze nieuwe lichttechnologie belooft Signify, wereldleider in verlichting en sinds 16 mei 2018 de nieuwe naam van Philips Lighting, snellere (tot meer dan 30 mbps), betrouwbare en veiligere datatransmissie. Energiezuinige LED-armaturen, die zijn uitgerust met LiFi, koppelen hoge lichtkwaliteit aan veilige, stabiele en supersnelle, draadloze communicatie door gebruik te maken van lichtgolven.

Voordelen van LiFi

LiFi zorgt voor uiterst snelle, betrouwbare en stabiele communicatie en is daarom zeer geschikt voor gebruik in een omgeving die gevoelig is voor radiofrequenties zoals in ziekenhuizen of bedrijven, of op plaatsen waar draadloze technologie ontoereikend of verzwakt is zoals in kelders of in metro. LiFi is ook ideaal en aangewezen in omgevingen die een hoge beveiliging vereisen; bijvoorbeeld de backoffice van een financiële instelling of overheidsdienst. LiFi voegt een extra beveiligingslaag toe, omdat het licht niet door muren kan gaan en een zichtlijn naar het licht nodig is om toegang tot het netwerk te krijgen.

Toepassingen van LiFi-technologie van Parijs tot Bangalore

Klanten die de nieuwe technologie testen, bevinden zich over de hele wereld. Telecombedrijf Orange  test als klant de technologie in het kantoor in de buurt van Parijs in Frankrijk.

Atea, het toonaangevende IT-infrastructuurbedrijf in de Scandinavische en Baltische regio's, introduceerde LiFi in het eigen kantoor in Stavanger in Noorwegen. Het bedrijf heeft LiFi-armaturen geïnstalleerd in de lobby van het gebouw zodat het de technologie kan demonstreren en bezoekers de snelle connectiviteit kunnen uitproberen.

In Singapore zal Republic Polytechnic LiFi installeren in zijn Smart Devices Lab. Het is van plan om studenten nieuwe leermogelijkheden te bieden en hun kennis over slimme verlichtingstechnologieën te verbreden. De polytechnische universiteit is het eerste instituut voor hoger onderwijs in Zuidoost-Azië dat LiFi adopteert.

In Bangalore, India, heeft Incubex een LiFi-vergaderruimte ingericht om de vele startups en bedrijven die het bedrijf bedient, in staat te stellen de technologie te testen. "Sinds we zijn opgericht, experimenteren we met het promoten van nieuwe technologieën. We geven onze meer dan 450 leden op de Manya Tech Park-hub, en meer dan 3.500 leden op onze tien andere hubs, de kans om als eerste deze nieuwe technologie te testen. Tot dusverre hebben we goede feedback gekregen en veel vragen van onze leden ontvangen", zei Alap Uttamchandani, oprichter van Incubex.

Breedbandinternet met verlichting

"Onze pilots laten het enorme potentieel van deze technologie zien," zegt Michel Germe, Hoofd van LiFi bij Signify. "We hebben honderden vragen ontvangen van potentiële klanten uit alle hoeken van de wereld, van wie sommigen toepassingen hebben ontdekt die we nooit eerder hebben overwogen zoals de communicatie tussen robots in fabrieken. Naast de 30 proefprojecten hebben we LiFi geïnstalleerd in 26 van onze eigen gebouwen over de hele wereld."

De tientallen pilotprojecten tonen andermaal Signify’s innovatiekracht, waardoor klanten via  verlichtingsarmaturen een ultrasnelle breedbanddataverbinding verkrijgen dankzij hoogwaardige LED-verlichting. Hiermee onderstreept Signify eveneens dat licht een ‘nieuwe taal’ is geworden die mensen verbindt en gegevens en data overbrengt.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven