De 100% circulaire papier-oplossing van Staples

De 100% circulaire papier-oplossing van Staples

Hoe zorg je als bedrijf dat je 100% circulair omgaat met papier? Daarvoor bedacht kantoorartikelenleverancier Staples, samen met Renewi en Steinbeis, een oplossing.

De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd sterk toe. In 2050 zouden de Nederlandse en Belgische economieën volledig moeten draaien op herbruikbare grondstoffen, zodat het milieu minder wordt belast. De circulaire economie bevordert een gemakkelijke en duurzame manier om afval te verminderen en bij te dragen aan een positieve ecologische voetafdruk.

Om die reden is Staples onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Renewi en Steinbeis om de circulaire economie binnen haar klantenkring aan te moedigen door een 100% circulaire papier-oplossing aan te bieden. Renewi zamelt gebruikt papier van bedrijven in met als doel om afval te verminderen en zorg voor de planeet te stimuleren. Het gebruikte papier wordt in balen geperst die vervolgens naar de papierfabriek Steinbeis worden getransporteerd en verwerkt. Dit eenvoudige proces zorgt voor 100% gerecycled papier dat zorgvuldig is verwerkt zonder enige schadelijke middelen voor het milieu zoals chloor, chloordioxide of andere gehalogeneerde chemicaliën.

De 100% circulaire papier-oplossing van Staples

Staples zoekt voortdurend naar manieren om de impact op het milieu te verminderen. Deze gesloten keten sluit daar goed op aan, want het gekochte papier wordt telkens hergebruikt. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven