Inspiratie voor Campus Day

Inspiratie voor Campus Day

Op 20 juni organiseert Smart WorkPlace in het Victor J. Koningsbergergebouw bij Universiteit Utrecht de Campus Day. Ter inspiratie enkele fraaie campus-voorbeelden uit de VS.

De website cntraveler.com  zette onlangs de 50 mooiste campuslocaties in de VS op een rij. Waarbij ze het motto ‘Beauty is in the eye of the beholder’ speels wijzigden in ‘Beauty is in the eye of the alumni (or visitor)'. Uitgangspunt van de selectie was dat een inspirerende leeromgeving bijdraagt aan hoog niveau onderwijs. Daarbij mag het zowel klassiek zijn zoals veel campussen aan de East Coast als innovatief zoals meer campussen aan de West Coast.

Ook campussen bij universiteiten en bedrijven in Nederland willen een inspirerende leeromgeving aanbieden. Maar dat is niet de enige uitdaging waar ze voor staan. Zo hebben ze onder andere te maken met vele innovaties op het gebied van samenwerken, digitalisering, veranderende wetgeving, huisvesting, circulariteit en gebiedsontwikkeling. Die innovaties roepen vragen op: wat betekent dit voor de gebruikers op een campus? hoe kunnen zij optimaal samenwerken? hoe kan de huisvesting het beste georganiseerd en gefaciliteerd worden? 

Al deze vragen komen aan de orde op de Campus Day die Smart WorkPlace op 20 juni samen met haar partners Aestate, AT Osborne, Royal HaskoningDHV en Twynstra Gudde in het Victor J. Koningsbergergebouw bij de Universiteit van Utrecht organiseert. 

Keynotesprekers in het ochtendprogramma zijn onder andere: Bart Valks (Onderzoek naar Smart Campus Tools, TU Delft), Franc van Nunen (Directeur Campus Ontwikkeling bij de Vrije Universiteit en voorzitter van het Landelijk Overleg Huisvesting Universiteiten) en John Dane (Bestuursvoorzitter van de Hogeschool Zeeland).

De workshops worden in drie rondes gegeven:

  • Workshopronde I: Broedplaatsen voor inspiratie. Hoe een Campus te gebruiken? Waar liggen kansen voor de Campus van de toekomst?
  • Workshopronde II. Welke innovaties zijn van waarde? Van dienstverlener tot stimulator, en van circulaire innovatie tot mobiliteitsinspirator.
  • Workshopronde III. Voorbeelden van succesvolle samenwerkingsverbanden tussen kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven.

Wilt u zich alvast inschrijven voor de Campus Day? Click dan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven