Zakelijk circulair overnachten

Zakelijk circulair overnachten

Wanneer je als organisatie circulariteit hoog in het vaandel hebt staan, kun je dat ook doorvoeren in je zakelijke overnachtingen. Zo heeft Amsterdam al verschillende hotels waar circulariteit hoog in het vaandel staat.

Een mooi voorbeeld is het circulaire Hotel QO Amsterdam in de buurt van het Amsterdam Amstel station, dat in 2018 werd geopend. Het hotel combineert luxe met duurzaamheid en richt zich op het verminderen en hergebruiken van energie, water, afval en materiaalgebruik. Dit met als doel mensen op een bijzondere manier met elkaar te verbinden, met respect voor de wereld.

Een ander voorbeeld is het Conscious Hotel Westerpark, eveneens in 2018 geopend en gevestigd op het Westergasfabriek-terrein. Het hotel draait 100% op elektriciteit opgewekt door Nederlandse windenergie en zonnepanelen.

Zowel QO als Conscious Hotel Westerpark werken met het aquaponicssysteem. Dit stelt de hotels in staat hun gasten verse, eerlijke en eigen verbouwde producten te serveren. Een aquaponics systeem is een combinatie van aquacultuur (het kweken van vissen) en hydrocultuur (het kweken van planten).

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven