Student driven innovation in TU/e Innovation Space

Op 15 november 2018 opende de TU/e in het Matrix-gebouw de nieuwe innovatieruimte TU/e Innovation Space. Isabelle Reymen, wetenschappelijk directeur van TU/e Innovation Space: “Het draait allemaal om Student Driven Innovation.”

TU/e Innovation Space opereert als een studentengemeenschap die over alle vakgebieden heen uitdagend onderwijs, engineering design en ondernemerschap ondersteunt. Het is een plek waar studenten leren omgaan met complexe maatschappelijke en industriële uitdagingen en ‘ingenieurs van de toekomst’ worden. Bij TU/e Innovation Space ontwikkelen studenten samen met onderzoekers, bedrijven en andere belanghebbenden innovatieve projecten. Daarnaast biedt het een ruimte waar docenten, die hands-on cursussen ontwikkelen en aanbieden, worden ondersteund om het onderwijs te innoveren.

Isabelle Reymen, wetenschappelijk directeur van TU/e Innovation Space, legt het belang van de nieuwe ruimte uit: “Wij willen graag de ‘student van de toekomst’ opleiden, die niet alleen moet beschikken over de skills van zijn vakgebied, maar die ook moet kunnen samenwerken in een interdisciplinair team, die als ondernemer moet kunnen denken en doen en die op systeemniveau moet kunnen denken. Uiteindelijk moet alles gaan draaien om student driven innovation.”

Beluister hier het interview dat Jean-Paul Linnartz voor Radio4Brainport had met Isabelle Reymen. Voor meer informatie over TU/e Innovation Space click hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven