7 november 2019: Tanken of laden thema van GreenFleet Congres

 7 november 2019: Tanken of laden thema van GreenFleet Congres

Wordt het na de energietransitie tanken of laden? En welke rol gaat waterstof spelen? Deze en andere vragen komen aan de orde op het GreenFleet Congres, waar Smart WorkPlace partner Pon Business Mobility een van de sprekers is.

Het GreenFleet Congres met als thema ‘Tanken of laden?’ vindt op 7 november plaats in Expo Houten. De eerste spreker, Eric Vousten van VMS | Insight, gaat in zijn bijdrage ‘Nationaal Zakenauto Onderzoek – Zakelijke mobiliteit volop in verandering’ in op zaken als de verduurzaming van het wagenpark, de houding van de markt tegenover het mobiliteitsbudget en de positie van de zakenauto.

Nadat Stacey Links van de Universiteit Leiden is ingegaan op de machtspolitiek van China en de gevolgen ervan voor de autobranche behandelt PitPoint de brandstofmix van 2020-2030. Daarbij wordt ingegaan op de brede brandstoffenmix, de voors en tegens van alternatieve brandstoffen, de rol van fossiele brandstoffen en de grootste uitdagingen voor een groenere toekomst.

Na de lunch beantwoordt Raymond Gense van Pon Holdings de vraag op welke brandstoffen de grote autofabrikanten inzetten. Daarbij gaat hij onder meer in op de rol van waterstof, de toekomst van fossiele brandstoffen, de elektrificatie van het wagenpark en de rol van autofabrikanten bij vergroening.

Daarna is er eerst een paneldiscussie over de vraag of we allemaal wel aan de stekker kunnen. Daarna gaat Adwin Martens van WaterstofNet in op de ontwikkeling van waterstof, voor welke vervoersmiddelen waterstof interessant is, de tankinfrastructuur voor waterstof en de voors en tegens ten opzichte van stekkerauto’s.

Het congres wordt afgesloten met een debat over de gevolgen van het Klimaatakkoord en een netwerkborrel.

Registreren voor het GreenFleet Congres 2019 kan hier.

Openingsfoto: De nieuwe Toyota Mirai. Op waterstof. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 7 november 2019permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven