Keuzevrijheid bij werkplek maakt werknemers productiever

Keuzevrijheid bij werkplek maakt werknemers productiever

Als werknemers zélf kunnen kiezen voor het type werkplek, geven ze aan zich productiever te voelen. Dat is een van de uitkomsten van het onderzoek ‘What Workers Want 2019: Europe’ van Savills.

Savills analyseerde in ‘What Workers Want 2019: Europe’ de enquêteresultaten van 11.000 Europese kantoormedewerkers met als doel antwoord op de vraag te krijgen wat werknemers in Europa verwachten van hun werkomgeving. De data werden verzameld door YouGov.

Uit het onderzoek blijkt dat 30% van de werknemers in een open kantoor vindt dat hun werkomgeving een negatief effect heeft op hun productiviteit, vergeleken met slechts 11% van de werknemers die in een privékantoor werken. De mening van werknemers zonder eigen bureau lopen uiteen; waar 32% het gevoel heeft dat flexwerken een positief effect heeft op hun productiviteit, zegt 30% dat flexwerken een negatief effect heeft. Ook verschilt het erg per land in hoeverre werknemers de impact van flexwerken op de productiviteit als negatief dan wel positief ervaren. 

“In de steeds krapper wordende arbeidsmarkt, focussen bedrijven zich op het aantrekken van de beste mensen”, zegt Mike Barnes, associate Savills European Research, “Met dit rapport geven we bedrijven inzicht in de wensen van Europese werknemers ten aanzien van de fysieke werkomgeving. Een van de belangrijkste uitkomsten van het rapport is dat als werknemers zélf kunnen kiezen voor het type werkplek – van concentratie tot communicatie – men aangeeft zich productiever te voelen. Door de keuzevrijheid op te nemen in je werkplekstrategie blijf je als organisatie relevant én houd je rekening met meerdere generaties werknemers op de werkvloer.”

Het gemak van thuis, ook op kantoor

“De werkomgeving speelt een grote rol in het welzijn van werknemers, maar ook de vervaging tussen werk en privé zorgt ervoor dat werknemers hogere eisen stellen aan hun werkomgeving,” zegt Barnes. Alhoewel men liever op kantoor werkt (52%), dan thuis (18%), verwacht men wel dat de aanwezige technologie op kantoor minstens zo goed werkt als thuis; ruim 83% noemt de WiFi-kwaliteit dan ook als belangrijke factor. Van de respondenten ziet 37% het nut van de smartphone app op kantoor. De app kan bijvoorbeeld gebruikt worden om toegang te krijgen tot het gebouw, voor het boeken van vergaderzalen, voor een wasserette service, voor het betrekken van medewerkers bij evenementen en voor pakketbezorgingen op kantoor.

Els van Bronckhorst, Head of Occupier Services bij Savills in Nederland, zegt: “Uiteindelijk gaat het erom dat er een werkomgeving wordt gecreëerd waar mensen graag naartoe komen om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen en die hen optimaal faciliteert in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Daarbij zien we dat als de werknemer zélf een werkplek kan kiezen die het meest geschikt is voor een bepaalde taak, dit een positief effect heeft op het welzijn en de productiviteit. Bedrijven die investeren in flexibele werkplekken zijn het beste in staat om zich aan te passen aan de veranderende wensen van werknemers in Europa. De bedrijven die het meest succesvol zijn in het aantrekken en behouden van talent, zijn bovendien de bedrijven die een informele en persoonlijke werksfeer ook doorvoeren in het design van de werkomgeving.”

Click hier voor het hele onderzoek.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven