Expertteam C&IE biedt model duurzaamheidseisen aan

Expertteam C&IE biedt model duurzaamheidseisen aan

In de transitie naar een meer duurzame/circulaire economie is het van belang om ook vastgoedeigenaren mee te krijgen. FMN heeft daarom een model ontwikkeld met duurzaamheidseisen.

‘Duurzaamheidseisen bij huisvesting; Tool voor het schrijven van je duurzaamheidsbeleid’ is een model van de FMN Expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie. Deze groep houdt zich momenteel bezig met drie thema’s: circulaire economie, inclusieve economie en klimaat. Het model kan een-op-een worden gebruikt en/of aangevuld bij een tendertraject voor (her)contractering van huisvesting (huur). Het (free format) model kan naar believen zelf worden aangevuld om deze specifiek voor een organisatie op maat te maken. Bovendien vul je het document aan met je eigen beleid en ambities.

Volgens de opstellers biedt het model de mogelijkheid om het verduurzamingsproces al mee te nemen bij een offerte-uitvraag voor een nieuw (vernieuwd) huurcontract bij een eigenaar. Het voordeel hiervan is dat dit niet meer achteraf na het sluiten van het contract gedaan hoeft te worden. Daarnaast is het grootste voordeel dat bij onderhandeling met meerdere eigenaren duurzame huisvesting onderdeel uitmaakt van het selectieproces.

De tool bevat eisen met betrekking tot duurzaamheid en een eis wat betreft gebouwinstallaties, comfort en binnenklimaat. FMN roept iedereen op om het document zoveel mogelijk te verspreiden. Daarnaast zijn tips of adviezen om het document nog beter te maken altijd welkom.

Het document is hier te downloaden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven