Future Workplaces over de invloed van gedrag en technologie op de werkomgeving

Future Workplaces over de invloed van gedrag en technologie op de werkomgeving

Hoe veranderen gedrag en technologie de werkomgeving? Die vraag staat centraal tijdens het event ‘Future Workplaces’, een coproductie van RICS en Smart WorkPlace. Het event vindt plaats op 23 januari bij Spaces Amstel.

De functie van gebouwen is in een rap tempo aan het veranderen. Technologische innovaties en andere manieren van werken hebben grote invloed op de inrichting en het gebruik van een gebouw. Gebouwen moeten leefbare omgevingen zijn waar ook wordt gewerkt en waar mensen en organisaties hun ambities kunnen waarmaken. De snel opkomende professie van Workplace Managers heeft grote invloed op het leven en werken in gebouwen. Tijdens deze middag waar specialisten hun kennis en ervaringen met innovaties in de markt delen, wordt gezocht naar antwoorden op vragen als:

  • Waarom is het voor de Real Estate Manager van de toekomst onontbeerlijk om samen te werken met een HR-manager, een ICT-manager en een Facility Manager?
  • Welke kennis van de veranderende werkomgeving is onontbeerlijk om de vraag van de klant te begrijpen?

Moderator tijdens het event is Wim Kooyman, Director en Cofounder van Smart WorkPlace.

De aftrap wordt verzorgd door Liselot Dalenoord, Country Manager Benelux bij RICS. Zij gaat in op de rol van RICS in FM.

Daarna is het de beurt aan Merette Niehof, Director Workplace Resources EMEA bij Palo Alto Networks. Haar bijdrage heeft als titel: ‘Invloed workplace-management op cultuur organisatie’. Veel organisaties hebben meerdere afdelingen om workplace-processen in goede banen te leiden. Denk aan Real Estate, Facilities en Construction. Bij Palo Alto Networks daarentegen valt alles samen binnen Workplace Resources (WPR). Niehof legt uit waarom: “Zo werken we efficiënt en kunnen we alle processen gezamenlijk bekijken in plaats van in silo's te werken. Ik ben van mening dat onze afdeling een belangrijke invloed heeft op veel onderwerpen die nu actueel zijn. Denk aan het aantrekken en behouden van talent, het creëren van een productieve werkomgeving, inclusion & diversity, gezondheid, maar ook zorg voor het milieu. Voor ons is ook heel belangrijk dat we de groei van de organisatie vanuit ons perspectief optimaal laten verlopen. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat een workplace-afdeling veel invloed heeft op de cultuur van een organisatie. De ervaring die een collega met ons heeft moet in lijn zijn met onze normen en waarden. Voor ons betekent dat we zichtbaar moeten zijn, gemakkelijk benaderbaar, niet bureaucratisch, wel creatief, prettig om mee te werken maar ook zeer goede kwaliteit leveren. En natuurlijk moeten we betrouwbaar zijn. We zijn een cybersecurity organisatie. Betrouwbaarheid is onmisbaar.”

De volgende spreker is Owen Zachariasse, Lead Consultant Workplace Strategy en Lead Sustainability bij Smart WorkPlace partner JLL Nederland. Zijn bijdrage heeft als titel: ‘Werkplek bepaalt prestaties van een bedrijf’. Met de combinatie van zijn opleiding in Business Administration and Corporate Strategy aan de Rotterdam School of Management en een decennium aan ervaring als vastgoedconsultant, biedt Zachariasse diepgaand en praktisch inzicht in de manier waarop de werkplek rechtstreeks verband houdt met de prestaties van een organisatie. Bovendien heeft Zachariasse met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie en Health & Wellbeing standaarden, zoals WELL, een holistische benadering voor het creëren van hoogwaardige en toekomstbestendige werkplekken. Zelf verwoordt hij het als volgt: “De werkplek is een onmisbaar element geworden bij de invulling van bedrijfsdoelstellingen en stimuleert het succes van organisatie. Een goed werkplekconcept biedt flexibiliteit en een dynamische ervaring voor werknemers die cruciaal is voor het behouden en aantrekken van toptalent.”

Martijn Roordink, Co-founder and CEO van Spaces, heeft het daarna over ‘De veranderende manier van werken’. Roordink redefinieert hoe wordt gewerkt. Hij staat voor een nieuwe manier van werken die de productiviteit vergroot, verbondenheid  activeert en de geest stimuleert. Of – in zijn eigen woorden: “De nieuwe wereld van werken vereist een professionele work balance. Naast het bieden van een productieve omgeving is aantrekkelijk werkgeverschap cruciaal. Organisaties zitten in een transitie fase. Het kantoor wordt steeds belangrijker om je strategisch te positioneren en te onderscheiden van andere bedrijven en concurrenten.”

Het event eindigt met een interactieve sessie, inclusief Q&A, over challenges in FM. Moderator daarbij is Liselot Dalenoord.

Tickets voor het event zijn hier te bestellen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven