De werkplek bepaalt de prestaties van een bedrijf

De werkplek bepaalt de prestaties van een bedrijf

De werkplek bepaalt de prestaties van een bedrijf. Dat is de titel van de bijdrage van Owen Zachariasse van Smart WorkPlace partner JLL tijdens Future Workplaces op 23 januari bij Spaces Amstel in Amsterdam.

Zachariasse, Lead Consultant Workplace Strategy en Lead Sustainability bij JLL, schreef erover in zijn column ‘Ik wil klanten prikkelen’ in Smart WorkPlace nummer 5, die in november 2019 verscheen. Daar legde hij uit dat bedrijven die de uitdagingen van de war on talent, de digitalisering en constant veranderende marktomstandigheden willen aangaan veel te winnen hebben bij een goede werkomgeving. En hij voegde er nog iets aan toe: “Een duurzame en gezonde workplace stelt werkgevers bovendien in staat om het welzijn van medewerkers ook bij toenemende werkdruk voorop te laten staan. Een investering in een workplace is eigenlijk een investering in medewerkers, in werkplezier, een lager verzuim en een hogere productiviteit.”

Zachariasse ziet het daarbij als zijn rol om te laten zien wat de toegevoegde waarde van een workplace-concept is. Daarom wil hij van zijn klanten weten wat echt nodig is om productief en met plezier je werk te kunnen doen. “Ik wil alles van mijn klanten weten, van Facility Management en HR tot het Senior Management; ik doorgrond ze door middel van een medewerkersenquête, workshops, fysieke metingen en interviews.”

Volgens Zachariasse komt een goed workplace-concept alleen tot stand door een integrale benadering waarin al die perspectieven actief betrokken worden.

Met zijn bijdrage speelt Zachariasse in op de twee vragen die centraal staan tijdens Future Workplaces, een coproductie van RICS en Smart WorkPlace:

  • Waarom is het voor de Real Estate Manager van de toekomst onontbeerlijk om samen te werken met een HR-manager, een ICT-manager en een Facility Manager?
  • Welke kennis van de veranderende werkomgeving is onontbeerlijk om de vraag van de klant te begrijpen?

Tijdens Future Workplaces zijn er verder nog bijdragen van Liselot Dalenoord (Country Manager Benelux bij RICS), Merette Niehof (Director Workplace Resources EMEA bij Palo Alto Networks) en Martijn Roordink (Co-founder and CEO van Spaces). Moderator tijdens Future Workplaces is Wim Kooyman, Director en Cofounder van Smart WorkPlace.

Tickets voor het event in Spaces Amstel zijn hier te bestellen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven