Ionair nieuwe partner van Smart WorkPlace

Ionair nieuwe partner van Smart WorkPlace

Het loont om te investeren in een gezonde werkomgeving en het zuiveren van lucht draagt daaraan in belangrijke mate bij. Dat is de overtuiging van Jeroen Posthumus van ionair, de nieuwe partner van Smart WorkPlace.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Ionair voor de werkomgeving van de toekomst?

“Gezondheid en duurzaamheid zijn de twee onderwerpen waar we het vandaag de dag allemaal over hebben. We worden gemiddeld genomen steeds ouder en zijn ons steeds bewuster van het belang om gezond en fit te blijven. Dat betekent dat er ook steeds meer aandacht komt voor een gezonde werkomgeving. Denk daarbij niet alleen aan temperatuur, licht en geluid, maar ook aan gezonde voeding op het werk en aan een gezonde luchtkwaliteit binnen. Het effect van een gezond binnenklimaat op ons welbevinden is groot. Een gezond binnenklimaat draagt bij aan een lager ziekteverzuim, een beter welbevinden en een betere arbeidsproductiviteit.

Daar waar we in het verleden werkomgevingen creëerden die voldeden aan de minimale standaard, is er tegenwoordig steeds meer behoefte aan gezonde en echte duurzame werkomgevingen.

Sterker nog, werkgevers die een gezonde en duurzame werkomgeving aanbieden zijn aantrekkelijker voor potentiële werknemers.

De kosten binnen een gebouw zijn grofweg in drie categorieën in te delen: 1% is gerelateerd aan energie, 9% is gerelateerd aan gebouwkosten en het overgrote deel 90% van de kosten in een gebouw zijn personeelskosten. Het loont dus om te investeren in een gezonde werkomgeving voor het personeel!”

Welke rol ziet ionair daarin voor zichzelf?

“Ionair is sinds 1993 wereldwijd actief in het zuiveren van lucht in gebouwen. Ionair draagt daarmee bij aan een frisse, prettige en gezonde werkomgeving bij haar klanten. Dit heeft een positief effect op het welbevinden, het draagt bij aan een lager ziekteverzuim en is bevorderend voor een hogere arbeidsproductiviteit.

Doordat ionair zorgt voor gezondere en schonere lucht binnen, hoeven de installaties in de meeste gevallen niet meer maximaal te draaien, waardoor er energie wordt bespaard. Dit vertaalt zich puur energetisch al in een mooie businesscase met een korte terugverdientijd.”

Waarom is een platform als Smart WorkPlace voor ionair een belangrijke factor om in te participeren?

“We hebben ruim 25 jaar ervaring in het realiseren van een gezond binnenklimaat, wereldwijd. We willen graag onze kennis en ervaring hierover delen met dit platform en de verbintenis met elkaar opzoeken. Door samen te werken komen we tot gezonde en duurzame oplossingen.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven