MRA start expertpool circulair inkopen

MRA start expertpool circulair inkopen

Om de ambities van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) op het gebied van circulair inkopen te ondersteunen, is een expertpool ingericht. Doel is de expertise van de MRA op dit gebied te vergroten en te verspreiden.

Binnen de MRA hebben 32 gemeenten en 2 provincies in juni 2018 de intentieverklaring circulair inkopen en opdrachtgeverschap getekend. Om hier handen en voeten aan te geven is de Roadmap Circulair Inkopen & Opdrachtgeverschap – Op weg naar 100% opgesteld. De expertpool dient hierbij als steun in de rug.

Hendrik de Vries

De expertpool wordt in eerste instantie ingevuld door extern adviesbureau Copper8 met als aanspreekpunt Hendrik de Vries. Hij, of een van zijn collega’s, zal afhankelijk van de vraag deze ofwel direct beantwoorden, bij vaker voorkomende vragen een spreekuur of bijeenkomst organiseren en in sommige gevallen lichte ondersteuning op maat verzorgen, met een maximum van twee adviesdagen per deelnemer.

De ondersteuning loopt gedurende het jaar 2020. De Vries zal, naast inhoudelijke vraagbaak, gaandeweg steeds meer als intermediair optreden in het matchen van vraag en aanbod van inhoudelijke kennis over circulaire inkoop binnen de MRA. De door de deelnemers opgedane kennis dient eind 2020 van dusdanig niveau te zijn dat zijn rol overbodig wordt. Dan zal ook worden bekeken hoe de expertpool er vanaf 2021 uit zal zien.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven