Gezondheid en duurzaamheid hand in hand bij Pharos-gebouw

Gezondheid en duurzaamheid hand in hand bij Pharos-gebouw

Doel van de grootscheepse renovatie van het Pharos-gebouw is dat het zowel een energieopwekkende als een gezonde werkomgeving moet worden. In Smart WorkPlace 6 vertellen de nieuwe draai en ionair hierover.

Xander Meijer, samen met Marco Sotthewes mede-oprichter en bestuurder van de nieuwe draai, licht het concept Light house for healthy working toe en de vier pilaren waarop het stoelt: maximum health, zero waste, total energy en vibrant community. Vervolgens vertelt hij hoe dit wordt toegepast in de kantoortoren bij NS-station Hoofddorp, die een aantal jaren geleden werd gekocht door Cairn Real Estate.

Onderdeel van de renovatie is het living lab op de negentiende verdieping, waar een dertigtal innovaties worden gepresenteerd. Van luchtzuivering tot full spectrum licht en van vital water tot CO2-reducerende verf. Al die innovaties spelen in op één of meerdere pilaren.

Meijer vertelt in het artikel dat healthy working niet alleen leidend is geweest bij de renovatie, maar ook is doorgevoerd in de programma’s die worden toegepast. Een mooi voorbeeld daarvan is restaurant Cape Karpa van de voormalige sterrenkok Jonathan Karpathios, met de focus op lekker eten in de buurt.

Jeroen Posthumus is director Benelux bij ionair, een bedrijf dat zich bezighoudt met het zuiveren van lucht in gebouwen om zo te zorgen voor een gezondere werkomgeving en een bijdrage te leveren aan de well-being van mensen in de gebouwen. Hij vertelt wat hem aansprak in de aanpak van de nieuwe draai bij het Pharos-gebouw: “Het draaide eens niet alleen om energiezuinigheid, maar om het totale aspect van gezondheid. Want de primaire functie van een kantoorgebouw is niet om energiezuinig te zijn, maar om te faciliteren dat mensen daar prettig en gezond kunnen werken.”

Nieuwe huurders worden inmiddels door Healthy Workers meegenomen in wat het gebouw allemaal te bieden heeft en welke programma’s er zijn. Meijer: “De eigenaar, Cairn Real Estate, kiest daarbij voor de aanpak om niet alles te verplichten – ook de servicegraad niet – maar het wel ter beschikking te stellen. Wel wil de eigenaar het zo verleidelijk mogelijk maken voor huurders.”

Lees het volledige artikel over het Pharos-gebouw in SWP #6. SWP #6 bevat daarnaast nog veel meer lezenswaardige artikelen. Nieuwsgierig? SWP #6 is hier te downloaden. Wilt u ook toekomstige digitale uitgaven van Smart WorkPlace ontvangen? Click dan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven