Portefeuilleroutekaart voor verduurzaming

Hoe kun je als vastgoedeigenaar een portefeuilleroutekaart op stellen, die daadwerkelijk bijdraagt aan de verduurzaming? Daarover hield Smart WorkPlace partner Twynstra Gudde op 2 juli een webinar.

Het webinar ‘Drijfveren om door te pakken met de portefeuilleroutekaart’ werd gegeven door  Thomas Nobel, senior adviseur Huisvesting, vastgoed en facility management, en Fay van Zeijl, adviseur Huisvesting, vastgoed en facility management.

Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is met stip gestegen op de prioriteitenlijst van managers vastgoedbeheer, beleidsmedewerkers en bestuurders. We hebben met z’n allen het doel gesteld om de uitstoot van CO2 met 95 procent te verlagen en we gaan van het aardgas af. Om deze transitie in goede banen te leiden, moedigt het Klimaatakkoord vastgoedeigenaren aan iedere vier jaar een portefeuilleroutekaart op te stellen. Maar hoe pak je als vastgoedeigenaar zoiets aan, en hoe zorg je dat een routekaart ook daadwerkelijk bijdraagt aan de verduurzaming? In dit webinar zijn Thomas en Fay hier dieper op ingegaan.

De energietransitie vraagt enerzijds om bevlogenheid en inspiratie, anderzijds om kosteneffectiviteit en projectmatig werken. Hoe combineer je die twee? Tijdens het webinar hebben Thomas en Fay ook gesproken over de verschillende drijfveren van waaruit zij zelf dagelijks handelen.

Whitepaper

Over de inhoud van het webinar heeft TwynstraGudde de whitepaper 'Routekaart naar toekomstbestendig maatschappelijk vastgoed' geschreven. Hierin lees je meer over hoe een routekaart voor maatschappelijk vastgoed tot stand kan komen en hoe je met de routekaart duurzaamheidsambities concreet maakt. Ook lees je hierin hoe je met een kosteneffectieve strategie kunt sturen op de toekomstwaarde van de vastgoedportefeuille.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven